Ruttna tänder

Drömde om en hemsk dröm nu på morgonen.
Jag vaknade först strax efter kl 06 i morse och lyckades somna om. Då kom den här konstiga och obehagliga drömmen.

Jag var med en av mina bästa vänner S på en båt som man kunde ta sig till GBG med som stannade precis vid Lisiberg. På båten jobbade vi med någonting, vet inte vad men vi satt i alla fall vid datorer och jobbade som man fick låna. när vi var klara med vårat arbete elelr vad det nu var så kom vi fram till GBG, Lisiberg.
Där började vi med att dricka lite lätt och skulle bara ha allmänt skoj tillsammans. Tills vi stöter på två kvinnor som hon jobbar tillsammans med. S vill att de ska få syn på oss så vi börjar springa runt på Lisiberg för att kunna undankomma dem, vilket inte alls går så bra. varför vi gör detta är för att S inte gillar dem och de är bara allmänt jobbiga och  hänger efter en hela tiden oavsett vad man säger till dem. (Såna har väl alla råkat ut för så jag hoppas att ni förstår vad jag menar)
Så vi beslutar oss att gå tillbaka till båten och ta den hem igen, för det går mycket snabbare än att behöva åka bil. På båten fortsäter vi vår fest och träffar på olika trevliga männiksor. Även gamla vänner till både mig och S som vi har gått i skolan med eller folk som vi känner hemifrån allmänt.
Under hela båt resan tillbaka är det fest och vi umgås och har det riktigt kul med folket tills det bara är några minuter kvar tills båten går i land igen.
Det är nu det obehagliga kommer.
Då känner jag att jag börjar få jävligt ont i munnen, i tänderna. Jag tittar mig i spegeln och ser att min översta tandrad är helt ihop tryckt på något vänster. Det gör bara ont och jag börjar misstänka att det är pga mina visdomständer som är ansvariga för detta men kunde bara inte förstå hur. Hur skulle de kunna orsaka med detta på bara några få timmar utan att jag inte har känt det?
Min hjärna börjar gå på högvarv, jag måste ringa tandläkarn snabbt så att hon får kolla vad det är som har hänt med mina tänder, i samma veva tänker jag på att jag måste ringa jobbet och säga att jag inte kommer att kunna jobba på måndag och får dåligt samvete för. För de hade ingen annan som kunde jobba på måndag i det läget och för att jag redan har varit hemma i i och en halv dag denna månad. Jag beslutade mig sen för att vänta med att ringa tandläkaren och gå och jobba hela veckan ut. om det verkligen skulle bli så olidligt att jag inte kunde stå ut med det då skulle jag ringa.
Medan jag står och kollar på mina tänder och tänker allt detta förstår inte S vad som har hänt och varför jag är så ledsen och har panik. Jag förklarade för henne och visade, hon såg inget annorlunda med min mun. Vilket gjorde mig rasande. HUr kan man INTE se att alla tänder på överkäken har flyttat på sig?!
När vi väl kommer i land så skiljs vi åt. Varför vet jag inte.
Helt plötsligt går jag över torget hemma i Härnösand och har jäte ont och kan knappt prata när jag ser en gammal klasskompis till mig komma gåendes mot mig. Han frågade vart jag var på väg och när han hörde mig frågade han hur det var med mig och om han skulle följa mig en bit på vägen hem. för vi bodde endå åt samma håll, nästan grannar kan man väl säga. När vi är på väg hem och har inte hunnit längre än till hamnparkeringen bakom systemet ser vi massa barn som badar, sent på natten! Jag går dit och de hoppar upp ur vattnet direkt. jag skäller ut dem för att de var riktigt korkade som bade där just nu. Det lustiga med det vara tt de hade på sig några dräkter som blåste upp av sig själv så de såg ut som små sumobrottare i dem när de låg i vattnet.
Jag frågar hur gamla de är och vems korkade idé det avra tt bada. Vilket en av tjejerna tog på sig ansvaret. De ville pröva dräkterna som hon hade fått lånat elelr fått av sin farmor/mormor.
Jag blir helt vansinig pga av min tandverk och för att de var så unga och utsatte sig själva i en sådan fara. Efter jag skällt ut dom och tyckte att jag gjorde en god gärning gick vi vidare hemmåt.
När jag väl kom hem gick jag och lade mig igen. Men nu hade tandvärken blivit ännu värre på denna korta stund. Jag tittar i spegeln om något har förändrats eller omdet bara kändes som så. Vilket så var. Tänderna satt helt konstigt nu, de var vridna, halvt lösa, hål i nästan alla och alla möjliga problem man nästan kan tänka sig.
Så jag bestämmer mig för att ringa jobbet i morgon och säga att jag inte kan jobba i alla fall och därefter ringa tand läkaren så att hon får dra ut mina visdomständer som jag trådde orsakade det hela.
en kort stund efter att jag lagt mig känner jag att en tand är jätte lös och drar ut den. Då visar det sig att jag bara får med mig tandkronan ut och att den var svart/brun där rötterna borde ha suttit. Min första tanke blir "FAN vad ont det kommer att göra för att gräva ut dem"
Men det var inte det som var det mes illa. Utan alla mina tänder var helt plötsligt lösa. Så lösa att när jag kände med tungan kunde jag peta loss dem redan då. Jag kollade mig i spegeln och ser att tandköttet var alldeles brun/svart och att alla t'nder i stort sett bara låg van på, satt fast i en svag tråd. Jag väcker mamma i panik och verkligen stor bölar för jag vet inte vad som har hänt eller varför detta har hänt mig. Mamma ställer sig på en pall i badrummet precis underlampan där jag står och gapar som en liten fågel så att hon kan plocka ut tand efter tand med en pincet. Mitt tandkött hade ruttnat och var tvungen att ta ut alla tänder.

Så slutade min dröm.
Lite obehaglig faktist. speciellt när man verkligen känner den här paniken i verkligen heten och att man vaknar alldeles svettig och har en lite tår kvar i ögonvrån.
Det sägs ju att om man drömmer om att tappa tänder kommer det att ske en förändring i livet, men vadc betyder det om de ruttnar bort?
Någon som kan svaret på denna fråga får jätte gärna berätta den för mig :)


En lugn lördag, än så länge ;)

Då var det helg igen, skönt är ju de.
Är piggare nu och förkylningen har nästan gått bort helt och hållet nu. I veckan blev de ju inte alls som jag hade tänkt mig. Hade ju tänkt jobba tisdag och onsdag men in såg på tisdag att det inte gick efter att jag hade jobbat havla dagen. Tänker säkert du varför inte jobba resten av dagen när man endå har orkat igenom halva? Det kan jag svara på åt dig, för jag svettades som en gris och hade feber och gjorde inte någon nytta där egentligen. Sen ville jag inte vara så dålig när jag skulle ha min SKV utbildning tor-fre.
Så jag blev även hemma i onsdags. Det var en klokt val av mig. Fast man kände sig bättre så var man iaf för opigg att gå och jobba. Om du förstår vad jag menar?
Sen hade jag min SKVutb tor-fre och det gick bra. var en riktigt rolig kurs och inte allt för svår att komma ihåg vilka lagstöd man får använda sig av.

Pratade även med mina goda vän Therese i veckan och hon berätatde en riktigt intressant nyhet för mig. Vilket jag blev väldit nyfiken på och att ev söka men sen visade det sig när jag pratade med henne igår igen att den ev inte gällde längre. Vilket hon inte ritkigt vet, men ska försöka luska fram mer om det är så eller inte. 


Ja, ska man skriva om vad man skall hitta på idag? Då kan jag inte skriva mer än att jag ska snart iväg till tvättstugan och tvätta lite och medan jag väntar på maskinerna kommer jag att sitta och läsa.
Tro det eller ej men jag tycker om att sitta i tvättstugan och läsa medan jag väntar på maskinerna :P
Det är bara för att jag inte orkar gå emellan tvättstugan och lgh :P sen är det väldigt avkopplande också om man även lyssnar på musik :)

Ha en bra dag, för det ska i alla fall jag ha ;)


Förkylning

Första man märker när man kommer hem efter jobbet i fredags var att man blivit mer snorig och är jätte trött i kroppen. Gick och la mig tidigt för att sova så man skulle kunna få sova tillräckligt länge och pyssla på under lördagen men så blev inte fallet. Fick ett trevligt samtal på fredags kvällen som jag kände att jag verkligen behövde. Pratade med en god gammal vän som jag har insett att jag saknar. Att bara prata med denna person var hur mysigt som helst. Så ni kan ju tänka er att det inte blev ett kort samtal direkt :)
När jag vaknade i går så känenr jag mig helt borta. Har man blivit dunderförkyld efter denna vecka som varit. Så jag har ahft en sån jätte "rolig" helg. Mestadels bara varit hemma och druckit vet inte hur många liter te med honung i. Och det har inte släppt än, utan nu har det även satt sig på halsen. Så jag ska äta lite glass snart tänkte jag i hopp om att det ska bli lite bättre i halsen. Brukar ju bli de oftast.

Ser fram emot denna vecka. Jobb mån-on sen SKV to-fr. Till helgen så ska jag se till att träffa Carro och hjälpa henne att göra Bålsta osäkert ;) Den lilla jäckeln är i Eugypten nu och har det skönt!
Aja, ska inte klaga. Nästa gång är det jag som åker iväg :P

Grattis Alla Hjärtans dag på er allihopa!!


v.6

Är man ensam hemma hela veckan, rätt skönt måste jag säga. Det är det ibland, men till helgen kommer jag nog att tycka att det är tomt här i lägenheten och kommer att klättra på väggarna.
Kom hem ifrån jobbet för en stund sen. Orkade inte laga någon mat idag så det fick bli knäckemacka med makrill på och en STOR mugg med Indian spice te. Gott det med och räcker för mig när jag äter så mycket till lunch nu på jobbet.
Är på ett av SBT stressigaste objekt, vilket jag har fått kännt på igår och idag. Har gått på lära där förra veckan och denna vecka, ska även göra de nu på torsdag sen får vi se om jag känner mig redo att jobba "skarpt" som vi säger :) tanken var att jag skulle göra de redan på torsdag men jag kände att det var lite för tidigt för de. Måste först lära mig det mesta innan jag kan börja "fläta" ihop växeln med receptionen. Jag trivs där, finns allt minst 2 till kolleger från BT vilket är skönt. Har man alltid någon att prata med samt någon att fråga någon om man behöver hjälp.

I morgon har jag i alla fall sovmorgon, börjar inte fören kl.09-16.30. Ska på sista delen av STAD-utb som jag går nu. Första delen var förra onsdagen. Är riktigt dumt att de delar upp kursen på två olika veckor i stället för att ha båda dagarna efter varandra samma vecka.

Nä, ska man ta och diska nu kanske? Ja, annars blir det inte gjort..


Hjärnan går på högvarv!

Idag har det varit en sån där jobbig dag som alla hamnar i förr eller senare. En dag som man bara går och tänker på allt, saknar det som har varit och det man hade.
Jag tycker det är jobbigt för det får en för det första bara att få hemlängtan, vill tillbaka till det som har varit och man känner sig bara nere och lätt irreterad.
Att man inser saker som har varit hur bra som helst och som man sen bara kastar bort för att man inte vet vad det är man vill egentligen? men just då kändes allt så rätt för att man inte tänkte längre än vad näsan räckte och att man inser vilken egoist man har varit eller kanske till och med fortfarande är.
Såna dagar är bra jobbiga. idag har jag bara velat åka tillbaka hem till Härnösand och få träffa och umgås med alla underbara människor! Flytta tillbaka och leva där uppe. Jag har tänkt på att flytta hem en längre tid men det som stoppar mig är jobbet.

RSS 2.0