Ännu en utb

Idag hade jag röntgenoperatörsutbildning. Det var en riktigt rolig och lärorik dag. Fick inte hela utbildningen som i vanliga fall brukar vara i 2 dagar, utan vi fick bara halva. Men det räcker för oss, kommer i alla fall att lära oss mer när vi väl jobbar med dem. Nu går man bara och väntar på att man ska få jobba första dagen och få nyckeln till lägenheten denna vecka.
På onsdag kommer jag att jobba första dagen, dag pass. Sen i helgen från söndag har jag bara nattpass hela veckan. Känns lite tungt, för jag vet inte alls om jag kommer att klara av att vända dagarna så fort. Vet att jag har sagt tidigare att jag aldrig skulle kunna tänka mig att jobba natt men nu ser jag faktiskt framemot det, tro det eller ej.

Nu på onsdag kommer jag och Fridh att få nyckeln till våran lägenhet, JIPPI!! Har längtat som attans till att få flytta dit, tråkigast av allt är bara det att jag kommer att vänta halva månaden innan jag får ner alla mina saker. Men det kan jag leva med, kommer i alla fall inte att vara hemma så mycket denna månad och jag har det viktigaste här. Mina kläder. Nästan alla, har minst halva garderoben med mig som tur är. Kommer att få låna en säng av Perra och Helena tills jag får ner min eller så kommer jag att få dela med Fridh, det löser sig på något sätt. Gör det alltid.

Äntligen klar med VU1

Sitter man ute i det härliga sommarvädret och dricker ett välförtjänt glas vin! Varför ska jag tala om för er. Det är för att idag blev jag klar med VU1 (Väktargrundutbildning 1) Fick 37 poäng av 42, inte alls dåligt om jag själv får säga min mening. Så nu är det slut på dessa långa dagar ett tag. Helt klar med utbildning som väktare är jag dock inte, har även fått äran att vara en av de 16 st som kommer att få systemoperatörsutbildning. Den börjar nu på måndag sen är jag ledig tisdag och börjar min första arbetsdag den 1:a juli. Ser verkligen framemot det.

Ska bli en sån skönt helg det här. Är ensam hemma hos Perra och Helena för de har åkt ner till Småland till deras sommarstuga. Så ikväll har jag en kväll för mig själv med lite vin, bra musik, vindruvor, gallion melon (tror att det stavas så i alla fall) men man skulle ju inte ha klagat på lite sällskap heller ;)

Mer som händer denna vecka är att jag och Johanna får våran nyckel till lägenheten. Tyvärr så kommer inte jag att kunna flytta ner mina saker på ett tag men det kommer nog att gå bra att dela med henne ändå. Helena sa att jag kunde få låna en säng av dem så länge tills jag fick ner mina saker. Som tur är tog jag i alla fall med mig halva garderoben när jag åkte ner.
Problemet som vi har som måste lösas och som vi jobbar på att lösa är hur jag ska få ner mina saker. Det är ett litet frågetecken. Blir bara svårare eftersom jag inte har något körkort utan bara Fridh. Så min uppgift de närmaste dagarna är att försöka hitta ett billigt sätt att få mina grejer. Har tittat lite på flyttfirmor, hyr släp eller att hyra en minibuss. Men det bästa vore om man kunde hyra en engångsväg bil men det finns nog bara på släp. Så jag och Fridh får fortsätta att klura ut hur vi skall göra.

Långa dagar...

Ja så har man inte varit så aktiv på några dagar igen. Kan bero på att man har långa dagar nu. Börjar med att kliva upp strax före kl.06 på morgonen. måste bara tillägga att det är minst 30min tidigare än vad jag gjorde i lumpen!
Efter att man har gjort allt de man ska på morgonen måste man bege sig till bussen som går 06.44 får lov att se framemot lokaltrafiken i minst 1h. Inte alltid det roligaste här i storstaden eftersom alla stockholmare går som om de brinner i backen på dem nästan. Sen börjar kursdagen kl 08.00- ca 17.00 men är i alla fall inte hemma fören strax efter 18, senast halv sju. Då är man ganska slut i huvudet efter att ha lyssnat på en massa juridik och diverse vad vi ska lära oss för att bli väktare. Roligt har vi i mellan åt också måste jag erkänna. Bästa tiderna på dagarna är när det är fika paus och lunch.
Har gått halva utbildningen nu vilket är ganska skönt. I morgon har vi LABC halva dagen. Inte världens roligaste man kan göra men som sagt, det är alltid bra med repetition. Sen i morgon kommer Johanna att flytta hem till mig och bo hos Perra och Helena fram tills på fredag. Det är bättre för då slipper man snacka skit via sms.

Jag tänker på din men alltför sällan!! Förlåt..

Det har gått över 1 år nu. Detta kommer att bli 2:a midsommarn utan dig. Jag vill på sätt och vis vara hemma nu när mamma är ensam. Inte för att det skulle ha hjälpt så mycket för mig men det hade betytt mycket för henne. Jag vet inte hur det kommer sig, jag saknar dig det gör jag. Jag tänker på dig men allt för sällan känns det som.
Tittade på I taket lyser stjärnorna ikväll tillsammans med Perra och Helena. Det är en riktigt bra film. Jag kände igen mig i mycket från huvudrollen där. Ända skillnaden var bara att hon kunde förbereda sig in för vad som hände. Jag fick inte den chansen, jag fick det som en försenad nyhet. Jag är tacksam för det. Hade jag fått vetat det tidigare hade jag nog aldrig klarat av den veckan. Seriematchen som jag spelade istället efter att ha fått vetat gick ju som den gjorde. Men jag kände att jag vara bara tvungen att spela ändå.
Nu när jag låg inne i lumpen hade jag det lite svårt ibland. Kunde bara stå på skjutbanan till exempel och bara känna mig nere, sen kom allt bara för en stund. Så är det fortfarande. Det är jobbigt. För när det väl händer vill jag ha någon att prata med. Oftast finns det ingen i min närhet då. Och det är inget som jag har lust att vilja ta över telefon med någon heller. Jag pratar om dig alltför sällan känns det som. Men gör jag det?
Ikväll efter filmen kommer denna känsla och är i samma situation igen. Personen som jag vill prata med och som jag vet lyssnar är inte här. Kan inte prata med henne heller och vill inte ta via telefonen! Finns så mycket jag saknar, mycket som jag inte vågar att ta itu med eller saker som jag bara inte bryr mig om. Känns som om det finns en del av mig som försvann med dig. Något som jag har haft men som inte finns kvar. Vad det var vet jag inte.. det är nog bara mina närmaste vänner som kan tala om det. Snälla, ni som vet vad som hände med mig efter allt det här berätta för mig! Jag vill veta.

1:a dagen på BT

Första dagen på Bevaknings Tjänst. Började med presentation sen har resten av dagen bestått av juridik. Kändes som om man var tillbaka i lumpen igen nästan eftersom alla var ifrån MP förutom ca 6st. Satt vid bänken och fick påbörja den juridik som en väktare ska ha. Var lite svårt eftersom man idag läser och tänker på juridik på ett helt annat sätt, som MP.
Är ganska trött nu, blev en tidig morgon och kom inte hem fören vid kl.19.15

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att göra mig i ordning för sängen och sen titta på en film och sova. ska bli så skönt, att få koppla av och slippa tänka på så mycket skit som det är runt omkring en nu.

Sista helgen hemma innan jag flyttar

Nu har man varit hemma sista helgen innan jag flyttar helt och hållet till Stockholm. Har hunnit med att packa ner det mesta så det är bara att lasta på i slutet på juni början på juli när jag och Johanna ska komma upp och hämta allt så vi kan börja flytta in i lägenheten. Tyvärr så kommer vi inte att få den tidigare än 1 juli. Lite tråkigt tanken på att det kommer att bli lite tajt med att flytta ner alla våra saker den veckan.



I helgen har jag hunnit med ganska mycket ändå men inte allt som jag hade velat. Träffade Lina och barnen i fredags strax efter att jag hade kommit hem där efter var det packning som gällde för resten av dagen.

I lördags träffade jag Therese som jag inte har träffat på länge. Snackade en massa skit som man alltid gör när man inte har träffats på länge. vid lunch tid började vi bli hungriga så vi åkte in till kramfors för att äta. Tänkte först äta på Gladan för att få möjlighet att träffa Carro också. Men det visade sig att de hade sånt dårligt med urval på maträtter så vi åt på Träffen istället. Träffade Carro fick jag göra ändå vilket var riktigt trevlig. Har inte träffat henna på länge heller. hon och Therese ville dock att jag skulle följa med ut på Kramfors Stadsfest men jag kände att jag inte hade lust plus att jag hade bestämt att jag skulle träffa Tessan på kvällen hemma.

Tessan har jag inte träffat sen jag var i London. Hon flyttade hem nu igen för några dagar sen men hon skall tillbaka till London om några månader igen för att plugga. Är så glad för hennes skull.
Det blev utgång med Tessan och hennes kompis gäng istället hemma i stan. Vi var först hemma hos Marie på förfest sen begav vi oss till Skeppet och Gladan. Jag var även en sväng på Hamnkrogen för att se vad det var för folk där.
Hela kvällen var bra tills på slutet. Som alltid!



Jag visste att det fanns många idioter. Man känner folk som kan bete sig som en idiot, men har aldrig upplevt att de har bettet sig som de mot en själv utan mot andra. Då har jag inte brytt mig. Men igår fick jag verkligen uppleva det. Har aldrig någonsin varit så besviken på en människa. Den här personen hade vuxit så mycket i mina ögon, jag har förlåtit denna människa för mycket som många andra inte skulle göra. Jag har nog gjort ett stort misstag där i några års tid. Den här gången kommer jag aldrig att kunna förlåta! Jag trodde att jag kände denna människa tillräckligt att personen kunde bete sig mot mig. Det tycker jag inte att man gör när man blir anklagad för vissa saker som man inte ens har haft något att göra med framför en tjänsteman och hota en att slå en. Där sa jag stop.
Jag brukar aldrig be folk dra åt helvete om jag verkligen inte menar det, och det gjorde jag igår!

11 månader är nu över!

Ja, vad ska man säga? Att vara en fri människa igen känns lite konstigt måste jag erkänna.
Min muckdag blev inte som jag hade tänkt mig. Eller det gjorde det inte för någon av oss 20 personer som var inblandad. Fick mucka tillslut i alla fall, fast lite senare bara. Trodde inte att jag skulle hinna med kryssningen som vi åkte på för att fira muck. Fan vilken resa det var. Jag var självklart överallt och ingen stans som vanligt. Får hoppas på att det inte finns allt för många bilder som man inte vill veta av.


Har inte känt det så här på länge!!

Känner en sprudlande känsla i hela kroppen, det måste vara för att det snart är muck, sommaren är här och att man har fått ett jobb efter lumpen och att man kommer att flytta ihop med en under bar vän, Fridh!
Just nu skulle jag vilja tala om att jag mår så jävla bra! (ursäkta svordomen) Allt bara flyter på, är så jävla härligt!

Skönt!

Nu sitter man  här på logementet igen. Men nu har jag i alla fall slutat för dagen så jag har tagit av min gröna kostym och tagit på mig civila kläder. Skönt att ha det efter att bara ha använt uniformen sen i söndags. Fick höra idag att vi kommer att åka tillbaka till LG redan i morgon istället för på fredag. Hur skönt som helst! Få komma "hem" tidigare så att man kanske kan på börja REMIN tidigare.

7 dagar kvar tills man blir en fri människa!

Har skarptjänst nu och är nere i Karlsborg. Det vi gör här nere är att vi pratar om MPkompaniet utlandstjänst för befäl, kadetter, befäl och militära styrkor från utlandet. Lite roligt ändå, för jag och tre till från utredargruppen berättar om allt MPkompaniet och vi har inte ens själva varit i närheten eller vet inte ens vad visa saker är som ett MPkompani skall ha och består ut av.  Vi fick lite information strax innan som vi fick läsa på strax innan allt började. Slutade med att alla fyra gjorde bra ifrån sig. Det ända jag pratade om var om hundenheten. Gick fort att pressentera det men fick i stort sett med allt det viktigaste jag kan komma att tänka på, för jag har inte fått något mer info från majoren.

Nu är det bara en vecka kvar av allt, sen kommer jag ut som en fri människa igen. Att få klä sig hur man vill, när man vill och bete sig som man vill. Det är något som man har saknat märker man nu.
Just nu vill jag bara mucka men jag vet att när den dagen kommer så vill man men ändå inte, som när man tog studenten. Min pluton är speciell, på ett bra sätt. Det finns verkligen människor som man kommer att ha fortsatt kontakt med och andra som man kommer att sakna.



3 MP

Återberättar fast kortfattat.

Det jag hade skrivit om för ca 2 veckor sen som var till Sandra och Emma. kan tyvärr inte lägga in det igen för datorn bara är allmänt störd!

Det jag vill ha sagt var i alla fall att dom två tjejerna kommer alltid att betyda något för mig. Jag är lika stolt över dem båda hur bra de har lyckats med sina liv, vad de har valt att göra. Fast våran vänskap har gått som en berg-o-dal bana har den aldrig försvunnit. Visst det har varit lite små bråk här och där, man har blivit irriterad och förbannad på varandra men det har alltid löst sig. Det är vad jag kallar äkta vänskap, vänskap som kommer att hålla!
Tjejer, ni ska veta att ni betyder mycket!



Sandra och Emma

RSS 2.0