Kort om GBG

Då har man gjort sina två första pass i Gbg. Skillnaden med det här mtet och med de andra som har varit är att vi har fått hjälp med yttre bevakning av ett BT gäng här ifrån Gbg. Väldigt trevliga och lika så polisen som man har pratat med. Igår fick jag även följa med på en utflyckt som vi kallar det för. Till Universeum, ministrarna åt middag där och fick en rundtur i regnskogen innan de fick åka hem igen. Var själv upp och titta där de hade sin middag. var jätte fint, satt vid aquariumerna där hajarna och andra fiskar simade omkring. Ett rum brevid där fanns det andra vackra varelser som skallerormar och andra giftiga djur. Hade tänkt ta kort men hann inte, kollade bara en snabbis hur det var där uppe sen var jag och Tom tvungen att gå ner så att Berra också kunde få se vart de skulle hålla till och se hur det såg ut där uppe.
I natt är man ledig och skall ut och ta en öl med kollegerna inne i stan.


Hade tänkt skriva mer men orkar inte, ska upptadera mer senare och med lite bilder :)

Ha en trevlig kväll, för de ska i alla fall jag ha!


Tvättstugor

Var hur pigg som helst i morse vid kl 08.30. Tänkte ska jag tvinga kvar mig själv för att sova i ca 1h till eller ta mig en jogging tur?
Eftersom jag inte kunde somna så blev det självklart en jogging tur. Var bara Anton som var vaken och uppe när jag gick ut, Johanna hade väl börjat vaknat till efter gårdagens fylleri med jobbet hennes.
När jag kom tillbaka efter joggingturen hade Johanna klivit upp och värmt på pannkakor som hon hade lagat till middag för någon dag sen. GUD vad gott det var men pannkakor, tror inte att jag har ätit de sen jag muckade. Frågade sedan hur lång sträckan är som jag brukar springa för hon går den själv med Beeper vet jag. Har ju sprungit den rundan ett antal gånger nu men har alltid trott att den har legat på ca 3-4km och tyckt att jag har en dålig kondition, vilket visar sig att hela den sträckan är nästan 6km lång och att jag inte har sån dålig kondis i alla fall.
Efter att jag har ätit frukost och duschat börjar jag och Johanna sortera tvätten. När jag kom till tvättstugan ser jag att någon annan har bokat på min tvätt tid. Låter konstigt men så är de. Vi måste skriva en lapp när vi skall boka tvätt tid eftersom vi inte har fått en låskolv en, eller vad det nu heter. Har sagt till om det sen vi flyttade in som var för ca 2½ månad sen. Men hyresvärden verkar ju aldrig få tummen ur arslet till att göra något!
Tur som jag har ibland så var ju inte tvättstugan låst så jag kom in och tvättade i alla fall på min tid. Efter en stund kom hon ner som hade bokat på min tid. Pratades vid om det och jag fick behålla min tid och hon fick ta den som var efter mig. Jag är så glad över att vi bor i ett sånt bra område med trevliga grannar.

Första passet på Itrim

Har man gjort sitt första pass på Itrim, cirkelträning. Var hur skönt som helst att få komma iväg. Man har ju som sagt varit dålig på att träna nu i ett år fast måste erkänna att jag har varit ute och sprungit oftare nu efter lumpen än vad jag gjorde under hela lumpentiden. Känns hemskt att säga det men det är sanningen.
Under tiden som jag var och tränade var Ali här, och så snäll som han är så hjälpte han mig med att byta slang på mitt bakdäck på cykeln. Tack så mycket ännu en gång Ali!
Efter att jag hade duschat och blivit fräsch igen efter träningen diskade jag upp det från igår kväll, i morse och från min lunch.

Fick just reda på att Johanna jobbar kväll så jag behöver inte åka och handla till middagen som jag hade tänkt. Hade tänkt göra spaghetti med brunsås och bacon. Jag vet, dte kanske inte låter så jätte gott men det går fort och det är helt okey att äta. Tyckte också att det lät konstigt första gången jag fick höra det med av Nettan när jag var i Åmål och festade hos en lumpen polare för ett tag sen.


Ny klippt igen ;)

Hade egentligen tänkt skriva det här igår när jag kom hem men orkade inte. Kom hem så sent ifrån Antonia.

Dagen började i alla fall med att jag städade och diskade hemma och bara tog det lugnt fram tills kl 14. då orkade jag inte sitta hemma längre. Skulle träffa Antonia vid 15 tiden. För hon skulle hjälpa en av sina lärare med att fixa håret på en modell som skulle fotograferas för deras skola eller om det var för hennes företag. Antonia kom inte därifrån så tidigt som hon hade hoppats. Så under tiden gick jag runt på stan och kika lite. Gick bort till Hötorget för jag fick bara lust att titta på den lilla marknad som håller till där. De försökte sälja blommor, kantareller och allt möjligt till en när man gick förbi. Fast min tanke när jag gick dit var för att köpa just kantareller och lite bär. Så jag gick till det lugnaste ståndet där de sålde frukt och grönt och köpte 5hg kantareller för 40:- och två låder jordgubbar för 30:- Var inte alls så farligt pris tyckte jag för färska varor. Tänkte mest på Helena när jag köpte kantarellerna.
Efter att jag hade gått runt på stan ett tag blev jag less, gick bort till Centralen och ställde mig på perrongen vid pendeltågen och läsa min bok tills Antonia hörde av sig. Efter att jag stått där och läst ett tag tog jag pendel till Sumpan och möte upp Antonia där.

De hade en trevlig lägenhet, stor. Men de behövs endå när de är 4 tjejer som bor där. Blev själv väldigt nöjd med både färgningen och klippningen.









Fantasy

Lite bilder ifrån att ha fått en fantasy make up av Julia idag

      

     


Varför är vi så osociala?

Måste bara få säga att vi svenskar inte alls är så sociala som många av oss påstår. För hur många av oss är det som bara börjar snacka om allt och ingenting med en helt främmande på bussen? Och hur ofta är det man råkar ut för det? Jag kan säga att jag gjorde det nu i söndags när jag åkte med tågbussen ner till Gävle för att därifrån fortsätta ta tåget ner till Sthlm. Kom en väldigt trevlig ung kille och började med att fråga om platsen bredvid var ledig. När han hade satt sig till rätta började han att bara små prata. Vi satt och prata om det mesta i ca 1 och en halv timme. Sen började vi att titta på film på hans dator fram tills vi kom fram till Gävle och skulle byta till tåg.
I alla fall, hur ofta är det sånt händer? Det behöver inte alls vara för att skaffa sig nya vänner eller för att hitta sin nya kärlek utan rent ut av bara vara trevlig eftersom man kommer att sitta bredvid varandra under hela resan som är i någon, några timmar så varför inte vara trevlig och social med den som man sitter bredvid?
Jag kan säga att jag är social många gånger men inte alltid, men definitivt aldrig när jag åker buss, tåg, t-bana eller pendel. Och hur många är inte som mig? Hur ofta har man inte åket med något färdmedel och suttit med främmande människor utan att ens sagt hej?  Det går inte att räkna för man vet inte.Ibland får man inte ens ett hej utan bara frågan "Är det upptaget här?" ibland inte ens det. Men det är de längsta de flesta av oss sträcker oss till. Men man sitter i alla fall bredvid en annan person. Istället för att ta upp och läsa sin bok, lyssna på sin Ipod/mp3 eller sova så kan man väl i alla fall försöka prata med den man sitter bredvid? Om den personen inte visar något intresse så visst fine, då kan du ta och läsa din bok eller lyssna på din Ipod eller vad det nu är du brukar göra för att inte vilja vara social med andra människor.
Varför är vi svenskar så tråkiga och osociala?


Gick inte som jag hade planerat

Tillbaka i Härnösand igen.

Kom tillbaka så här fort igen mest för att jag fick en ny tandläkartid i onsdags eftersom jag missade den jag hade sist när jag åkte hem. Men vistelsen där var lika trevlig som alltid. Pratade på om allt möjligt tills det visar sig att världen är bra liten ibland. Om det var hennes dotter eller syskondotter vet jag inte riktigt men hon var i alla fall tillsammans med en kille som gjorde lumpen samtidigt som mig på samma skvadron och bor i Sthlm. Kom inte på vem det är men får kanske veta det nästa gång jag kommer till tandläkaren igen.

Samtidigt som jag fick tid hos tandläkaren kom jag ju på att jag kunde stanna hela helgen för att fira Sandra som fyllde 20år i går och hälsa på Emma och lilla Hugo som jag inte hann träffa sist när jag var hemma. roligast av allt med det var att både Emma och Sandra har frågat mig flera gånger när jag kommer hem nästa gång. Jag visste hela tiden att jag skulle komma hem till den 10:e sen jag var hemma sist men har inte sagt något. Tyckte att det skulle vara kul att överraska dem. Vilket jag gjorde. Planen var också så att jag skulle överraska Sandra idag för jag vet att hon ska ha fika för familj och vänner så jag tänkte bara komma och dyka upp men så blev det då inte.

Mamma frågade om jag hade lust att följa med ner till Coop för att handla lite, jag ville men samtidigt inte. För jag ville ju inte stöta på Sandra och förstöra allt. Det gick jätte bra på vägen dit och inne på affären tills vi gick därifrån. När vi hade kommit ungefär halvvägs hem så hör vi en bil tuta och en glad Sandra sitta och hoppa i billen och håller nästan på att knacka sönder rutan :)
Så glad blev hon och min första tanke var inte alls så trevlig om jag säger så eftersom nu var ju hela min plan förstörd. Men det gjorde inget. Jag, Emma och lilla Hugo möte upp Sandra och Frida efter att vi hade gått runt runt på stan ett tag. Lilla Hugo är bara för söt. Bli inte ledsen nu Emma men ju mer jag har tittat på lilla Hugo så är han bara mer och mer lik Calle. Kan inte hjälpa det men jag slår vad om att han får ditt humör istället ;)


Strömstad 6/9-9/9

Ja då har man hamnat i Strömstad, gränsen till Norge för att jobba.
Det är en jätte fin och mysig stad plus att jag bor på hotell med stora och fina rum. Tänkte dela med mig av några bilder så att ni själv kan få se hur vackert det är här.


    

Utsikt från mitt hotellrum

     

 

Utsikt från baksidan av hotellet



På väg till hotellet där mötet skall hållas för att äta middag.

   


Utsikt från hotellet efter middagen.


Make up modell för en dag

Igår hade jag tänkt skriva och lägga ut lite bilder men blev aldrig så jag gör det idag istället.

Antonia en kompis till mig går en make up skola och behövde lite folk som kunde ställa upp som make up modell. Fick reda på det av en gemensam kompis till oss, Stina. Så jag fick Antonias nr av Stina och sa att jag kunde ställa upp om hon ville. Vilket hon gärna ville och fick en tid igår.

Idag satt jag modell åt en annan tjej som kom och frågade mig går om jag kunde sitta åt henne idag vilket jag tyckte skulle vara kul. Visste att Antonia hade en annan modell idag så det gjorde inget. Men tyvärr har jag inga bilder från idag, glömde kameran hemma men ska ha den med mig nästa gång jag skall dit :)






Sminkad av Antonia :)


Sundsvall 29/8-31/8

Jag och mamma åkte ner till Milla och Anders för att hälsa på. känts som om jag inte har träffat min släkt så mycket under det senaste året så jag bestämde mig för att åka dit och hälsa på i några dagar när jag endå var hemma.
Den dagen började inte heller så lyckad. Mamma hade tittat i bussturlistan efter när bussen skulle gå. hittade vi en buss som gick en lagom tid vid tio i elva. Men då visade det sig att hon hade tittat på fel dag, hon hade tittat på busstiderna som gick på söndagen. Så det kan bli men lätt att de händer.
Så vi ringde upp Jerry och frågade om han visste någon som skulle kunna tänka sig att skjutsa ner oss för vi skulle vara nere i Svall till kl halv ett.
Jerry fick tag på en kompis Perra, som kunde skjutsa ner oss. Åkte med han ner, en riktigt pratglad kille de kan man säga :)
Han och hans flickvän släppte av oss på Arken Zoo i Birsta. Där mötte vi upp Milla och Emma. Mamma skulle köpa sig en BIA-bädd till Rocky och lite gotta så klart.
Efter att vi åkt från Arken åkte vi hem till Milla och Anders där det blev fika och en massa prat innan vi begav oss till mormor för att äta middag.
Hemma hos mormor var det verkligen länge sen man var, fick god mat och fika med som vanligt :)
Sen resten av helgen bestod bara av att umgås med mamma, Milla, Anders och kusinerna Emma och Sofie. Tittade på tjejernas hockeyträning, var ute och cykla en sväng.
Pratade om mina framtidsplaner tillsammans med mamma och Anders, kom på många idéer som jag kan tänka mig att göra samt hur jag skall nå fram dit. Men det är planer som jag inte tänker avslöja här kan jag lova :)

Åkte tillbaka ner till Sthlm i måndags den 31/8. det är ju en liten historia för sig kan jag lova.
Åkte med det vanliga tåget som jag alltid tar som går kl 16.11. Hann inte åka i mer än 5min så blev vi stoppade av polisen att få fortsätta åka. Då har en tant som var och sprang på spåret som polisen letade efter och ville ha spåret rent. Så där stod vi i ca 1h och 30min innan vi fick klar tecken av polisen att fortsätta vår resa. Blev lagom less, hade hoppats på att komma hem vid kl 20 som jag hade gjort men inte då, kom hem lagom till kl 22.


 Det var sista delen av min hemmavistelse i Härnösand.


Örnsköldsvik 26/8-28/8

Denna dag började inte så bra som jag hade hoppats på.
Hade en tandläkartid kl 07.40 på morgonen, vilket var en av de största anledningarna att jag åkte hem överhuvudtaget denna vecka. I alla fall vaknade jag av att klockan ringde kl 07.50, rusade upp ur sängen, slängde på mig kläderna ringde till tandläkaren och kom fram till en telefonsvarare och lämnade mitt ärende som då var att jag hade försovit mig. Lämnade namn och mobil nummer så de ringde upp mig bra några minuter senare när jag cyklar ner till tandvårdcentralen efter att jag har väckt Jerry för att få låna hans cykel och få cykelnyckeln för att försöka hinna någorlunda i tid. Men icke då, hon hade inte tid min tandläkare men kunde i alla fall komma förbi för att få en ny tandläkartid. Så jag cyklar ner till tandvården. Går fram till dörrarna och märker att de inte öppnas vilket jag tyckte var konstigt eftersom jag hade tid på morgonen så tyckte jag att dörrarna borde vara öppna. När jag sedan väl tittar in i lokalerna ser jag att de är helt tomma, ringer och väcker Jerry ännu en gång och frågar vart de håller till visar det sig att de är på södra sundet på sjukhuset. Jag cyklar genom halva stan för att komma dit, när jag väl är där visar det sig att de håller på oh bygger om entrén där. Klockan tickar och snart skall jag vara hos Therese för klippning som jag även hade bokat in lagom till kl 09.00
Frågade några sköterskor tror jag vart det är man ska gå in för att komma till tandläkarn och det visar sig vara den norra entrén. Så det var bara att cykla runt halva sjukhuset, när jag väl hittade och fick prata med en av receptionisterna var klockan redan nästan halv nio. Cyklade fort som f*n hem (ursäkta ordvalet) för att duscha håret och borsta tänderna sen lika fort ner på stan igen för att hinna i tid för min klippning. Kom till och med lite tidigare.
Inte fören då jag kom innanför dörrarna på rut&karl kunde jag börja lugna ner mig. Therese klippte mig på ca 30min sen fick jag sitta och vänta i 15min på att Jerry skulle komma dit för sin klippning som jag hade bokat åt honom som jag även betalade. För vi har en deal som jag inte tänker berätta om nu om jag inte redan har gjort det.
Efter att båda har klippt sig möte jag upp mamma efter att hon hade slutat jobbet medan Jerry åkte till försäkringskassan tror jag att det var.
När jag och mamma kom hem packade jag det sista som jag skulle ha med mig upp till Övik för två dagar.
Åkte strax efter klockan 2 och var framme i Bjästa lagomt till kl 16.00
Där jag träffade Dejvan som jag inte har träffat på några år utan bara haft en hel del kontakt med på msn och mobil. Vi fördrev tiden med att se på filmer, äta pizza, se på huset han nyligen köpt och på båten som han har.
På torsdagen den 27/8 skjutsade han in mig till stan för han skulle i vilket fall åka in till mekonomen och sedan åka på jobbet. Så jag följde med till Mekonomen sen släppte han av mig inne i stan vid gallerian innan han åkte i väg och jobba.
Satte mig på Blåbär Café inne på gallerian för att fördriva tiden medan jag väntade på att Therese (en annan) skulle komma och plocka upp mig så att vi kunde åka ut till Gideå för att hälsa på Stina. Jag väntade inte allt för länge. Efter att hon kom köpte vi en jätte fin kaktus till Stina som en försenad present. Kanske inte det roligaste man kan få men vi kom inte på något bättre på sån kort stund. Sedan begav det sig hem till Stina.
Började med att vi satt och snackade gamla minnen och lite skit snack som de alltid blir när man inte har setts på länge. Efter de åkte vi in till stan igen för att äta middag, vilket var det enda vi hade planerat för att fira Stinas födelsedag i efterskott. Gick på Öviks dyraste pizza restaurang, vilket inte jag och Therese visste fast det var vi som hade bestämt det stället. Eller vi kom snarare inte ihåg att det var så dyrt.
Efter en mycket god och välbetald pizza gick vi på hemmakväll och hyrde 5 filmer. Självklart blev det tjejfilmer, vi hade ju trotts allt en tjejkväll.
Stina gick och lade sig efter den andra filmen för hon skulle upp och jobba dagen efter medan jag och Therese tittade på två filmer till och öppnade en vinflaska som Therese hade köpt innan vi gick på restaurangen och som var tänkt att vi alla tre skulle dela på. Hade helt glömt bort det men vi delade i alla fall på flaskan. Kom i säng strax efter kl 2 tror jag.

Åkte inte hem fören på fredagen runt 1-2 tiden. Kände att jag hade lite bråttomt hem för jag skulle då hinna hem och lämna min packning, byta om för att hälsa på Emma och Calle och deras lilla Hugo. Tråkigt nog blev det inte av, Emma skickade mig ett sms och berättade att de var tvungna att stanna tills på söndag för lilla Hugo hade fått gulsot. Tråkigt tyckte jag, hade ju hoppats på att få träffa han inna jag skulle åka ner till Stockholm igen.
Kvällen gick i alla fall åt till att jag och Tessan gick på kina och åt middag för hon fyllde år denna lördag och jag skulle inte vara hemma då. Var hur gott som helst och jätte trevligt. Länge sen vi var på kina och åt tillsammans sist. Efter att vi hade ätit klart och bestämde oss för att gå kände vi oss lite sugen på att köpa oss en öl på någon av krogarna men kändes lite fel att gå dit strax efter kl 21 på en lördag kväll när det inte fanns något folk ute. Så vi bestämde oss för att avsluta kvällen hemma hos mig med en lugn filmkväll.

RSS 2.0