En händelserik vecka

Har nyligen kommit hem efter att ha jobbat mitt andra nattpass på den nya tjänsten som jag förhoppnings vis kommer att få. Jag är tillräckligt pigg än så länge att jag känner att jag vill skriva lite fort om vad jag har gjort och vad som har hänt under veckan från i tisdags. Har varit en del som gjort att jag inte har hunnit med att skriva. Så jag tänkte beskriva dag för dag lite kort vad som har hänt och vad jag har gjort.

Tisdag: Vaknade och insåg att min mobil fortfarande inte funkade som den skulle efter att den dog kvällen innan när jag var på väg hem efter att ha träffat Pillran. Då fick jag nog. Letade rätt på mina papper från köpet, tog med mig mitt VU1-bevis och åkte till Tyresö och hälsa på Helena. Mina planer för den dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Började med att jag och Helena tog en lång promenad med lilla Zizzi. Var skönt med en promenad plus att det var riktigt trevligt. Har faktis saknat Zizzi och att umgås och snacka lite skit med Helena. Efter att vi kom hem från våran promenad skulle Helena åka och lämna Johan hemma hos Karin, Helenas mamma. Passade vi på att åka in till centrum efter att vi hade lämnat av Johan och fikat för att jag skulle kopiera VU1-beviset som jag skulle skicka in till kontoret.
Hade även med mig min mobil som helt hade kraschat. Jag trodde att det fanns en telenor butik där och det trodde Helena också för det hade funnits tidagare. Men icke sa nicke, gick in till Phone house och pratade med dem och det skulle kosta 250:- för att skicka in den. vilket jag inte tyckte att det var värt så vi frågade om det fanns några telenor butiker i närheten som man kunde åka till. Fanns i Haninge. Så vi åkte dit, tur var det säger jag bara. Första jag säger är att min mobil var helt "fuckad" och om jag kunde lämna in den där. Tillsvar fick jag höra det bästa på länge tror jag "Jag ska ge dig en ny mobil". Tror ni man blev glad eller?
Men tyvär kunde jag inte ha kvar mitt andra nr eftersom det är på ett annat  abonneman, och jag fick ett nytt och billigare abonnemang för mig med den här telefonen och jag betalade inte ett öre. Fast det är endå inte hela sanningen. Försäljaren lyckades även få Helena att ta ett nytt abonnemang och ny mobil som blev billigare för henne och istället för att behöva betala 500:- för oss båda för anslutningsavgiften fick vi ett pris på 250:- för oss båda som Helena betalde. Och det blev en lila Nokia för mig och en Samsung till Helena

Onsdag: Började dagen med att väcka Anton vid kl 09.00 och redan då vänta på ett viktigt samtal från en arbetsledare (AL) om en tjänst som jag ev skulle få nu i agusti. Kom överrens om att vi skulle träffas under dagen men att jag skulle ringa innan för att se om hon var inne på kontoret då. Hon ville träffa mig personligen för att se om hon tyckte att jag skulle passa för tjänsten eller inte.
Anton och jag hade pratat om att gå ut och springa runt kl 08.30. Han orkade inte så vi satt och tog det lugnt ett tag istället tills han skulle åka hem och tvätta. Strax efter att han hade åkt tog jag mig en jogging runda själv. Blev lite stolt över mig själv där faktist. Efter att jag hade kommit hem från min jogging tur och duschat och så ringde jag AL igen och bestämde möte kl 15.00
Kom dit och diskuterade tjänsten och kom fram till att jag skulle prov jobba redan denna natt, från kl 22-07.15
Inga problem tyckte jag. När det bestämdes var klockan bara ca 15.30 Det var bara att åka hem göra i ordning middagen och försöka sova i ca 3h innan man börja jobba. Men kunde man somna tro? Inte då!
Sov väl max 40min sen klev jag upp strax efter att Johanna hade kommit hem. Efter att hon hade ätit sin middag och jag klätt på mig åkte vi iväg och stor handlade. kom hem lagomt till kl 20.00
Jag hade tänkt åka till jobbet redan vid kl 20.30 för att vara säker på att hitta rätt och ha tid på mig om jag skulle gå fel. Kom i alla fall ca 40min tidigare än vad jag skulle börja så det var bara att sitta i lobbyn och vänta på han som jag skulle jobba tillsammans med för att lära mig allt om systemet och hur rutinerna fungerade. Första natt passet gick helt okey tycker jag, men var väldigt trött efter att ha varit vaken sen kl 09.00 på morgonen.

Torsdag: Kom hem lagomt vid kl 08.00 på morgonen. Var helt slut i både kroppen och i huvudet. Var vaken i ca 23h innan jag kom i säng. Sov till kl 14.30 klev upp gjorde i ordning mat, ringde och grattade Milla min gudmor på sin födelse dag, ringde till AL och berättade om natten och vad jag tyckete. Kom överrens om att jag skulle fortsätta att gå som lärling i 4 nätter till och sen prata mer om hur vi skall göra efter sista natten. Efter alla telefon samtal kände jag att jag inte skulle orka vara vaken från och med då och jobba natt så jag gick och la mig igen. Klev upp lagomt vid kl 20.00 som en normal männsika igen och åkte till jobbet runt kl 21.30.

Fredag: Sitter jag här och ska gå och lägga mig så att jag får någon sömn innan Johanna kommer hem och ska väcka mig.

God Natt på er alla, har ni tråkigt ikväll/natt så kan ni alltid sms :)


God mat tillsammans med en jätte god vän

Var på stan idag och träffade Pillran. Har inte träffats sen vi muckade.
Hade det hur trevligt som helst trotts att jag fick sitta på centralen i ca 2½h och vänta men det var det värt. Har pratat om saker som jag inte har pratat om på länge och verklig känt att det är någon som lyssnar och kan förstå. Det kändes jätte skönt, tack för det vännen!
Vi skulle först bara ta en fika men eftersom klockan hann bli så mycket tyckte jag att vi lika gärna kunde äta något stadigare. Pillran var inte så sugen på mat men det var jag så vi gick i alla fall till en salladsbar där det även fans annat att välja på än bara sallad så jag tog en lasagne till middag medan Pillran åt en pastasallad med något kött i. Gott var det men avslutade måltiden med en varsin McFlurry Daim.Länge sen man åt en sån men gott var det. Måste tala om att glassen satt verkligen där den skulle, mätt och belåten blev vi. Efter att vi hade ätit upp våra glassar gick vi tillbaka för att se när Pillrans tåg gick hem igen. Gick hem vid kl 19.11 så vi gick upp till Waynes coffé och pratade mer skit och om lite andra saker som jag inte vill dela med mig av här. Har haft en riktigt bra dag med andra ord.

Vi får se till att träffas och umgås mer fast jag är ute far och flyger mycket nu för tiden!

Veckan

Skulle ha skrivit tidigare i veckan men har inte haft tid. tänkte beskriva lite kort om vad som har hänt denna vecka.

Måndag: Fick jag alla mina saker. Det måste jag tacka Therese mormor och morfar för ännu en gång! Hade ju som sagt tänkt köpa något till dem som ett tack men hann inte. Hade tänkt köpa en blomma på Ikea eftersom jag och Johanna tänkte åka dit. Trodde att vi skulle hinna innan de kom. Fast vi visste ju inte exakt när de skulle komma. När vi nästan var framme vid Ikea ringde Therese morfar och sa att de var i närheten så det var bara att vända om. Därför blev det ingen blomma. Känns lite pinsamt. hade så gärna vilja ge dem något som tack. Får lov att göra det nästa gång jag träffar dom. Kan inget annat än säga tack!
Efter att vi hade lastat in allt i lägenheten åkte jag och Johanna till Ikea igen för vi skulle köpa byrå så att vi kunde förvara våra kläder någonstans eftersom en garderob var alldeles för stort att ha i våran lägenhet. Blev självklart Ikeakorv efter vårat shoppande. Själv köpte jag två byrå i serien Malm.



Den svarta är i samma färg som den lilla. Efter att vi handlat på Ikea åkte vi hem och började med att riva ut de garderoberna som vi fått av Helena och Perra. Åkte iväg och kastade dem på tippen vilket Helena ville eftersom jag berättade för henne om att garderoben var jätte ostabil när Johanna och Anton hade byggt upp den.
Senare under dagen kom Ali och hjälpte oss att bygga upp våra byråar i alla röra som vi hade i lägenheten. I väntan på Anton att han skulle komma efter jobbet så att vi kunde gå och käka. Bestämde vi oss för att vi skulle besöka en restaurang första gången. Hade helt okey pizza, men tycker att de borde ha kunnat strimlat skinkan i alla fall. Efter att vi hade ätit fortsatte jag och Ali med att bygga klart den lilla byrån så att det skulle vara klart så var de bara att lägga sig och sova sen. Under tiden visar det sig att Johanna får allergichock och måste åka in till Karolinska runt 22-tiden på kvällen. Blev självklart orolig men allt gick bra. Läkaren höll kvar henne ett tag och de kom hem senare på kvällen runt 00.30 igen. Då var det någon som var lite hög på mediciner.

Tisdag: Blev det en tidig morgon. Ali sov över hos oss så det var bara han och jag som klev upp tidigt för att hinna iväg i tid. Hade samling kl.08.00  vid world trade center vid Centralen. Kom dit lagom i tid men vi satt där i alla fall i ca 20min innan vi gick ner till perrongen där tåget stod. Kl 08.30 begav sig tåget norrut och slutstation blev Åre. När vi kom fram var nästan alla hungriga men fick så snällt vänta i 2h innan middagen som var amerikansk buffé. Jätte gott och mätt blev man sen efter middagen blev det öl och grabbarna lärde mig att spela Texas Holden. Vilket jag insåg att det är något som jag aldrig ska spela på Casino om jag inte vill bli luspank. Efter att jag hade varit hos grabbarna gick jag tillbaka till min stuga till Linda. Därefter gick vi ut och röjde ända fram till 5 på morgonen, i alla fall jag.

Onsdag: Klev man upp lagom vid 17-tiden så att man kunde äta sin "frukost" innan man började jobba. Jobbade första natten, gick väldigt lugnt hela natten.

Torsdag: Blev jag tillfrågad om jag ville följa med på en utflykt som ministrarna skulle ha, självklart tackade jag ja. Skönt att få komma bort från vardagen lite och vara med om lite miljöombyte. Medans vi höll säkerheten kom Åre Camping och förberedde ZipLine för ministrarna. Innan de skulle åka fick alla andra åka. Men vi tänkte att det är väl bara polisen, säpo och alla delegater med flera som bara skulle få åka men det visade sig att vi väktare också fick det. Vilket man inte sa nej till. Klart att man testade på de. Var hur kul som helst, men det var bara den gröna linan och den var väl inte längre än ca 150m och man kom väl upp i ca 20km/h kanske. Blev bra sugen på att åka någon av de större som är ca 350-400m och man kommer upp till ca 80km/h.
Efter det blev de god mat som vi fick som blev över till middagen som blev lagad av svenska landslagskocken. Hur gott som helst! Efter utflykten kom man tillbaka till samma arbete som natten innan.

Fredag: Ja än så länge har jag inte hunnit med en dusch och suttit vid datorn sen jag vaknade. Ska börja klä på mig och göra mig i ordning innan jag ska gå och äta min "frukost" och börja jobba mitt sista nattpass här uppe i Åre.

Tur i oturen

Ja, vad ska man säga..
Kan bara säga att det känns nästan mer hemskt än bra. Kom överens om att jag skulle komma och hämta mina saker hemma hos Therese mormor och morfar i deras sommarstuga nere i Enköping, men har inte fått tag i en bil med dragkrok. Tur säger jag bara att de är så snälla och underbara att de även ställer upp på att åka med det hem hit. Känns hemskt eftersom vi kom överrens om att jag skulle komma och hämta det men nu måste de i alla fall åka hit med det.
Så man kan väl inget annat säga att jag har tur i oturen fast det känns inte allt för bra.




Ja, idag har man inte gjort mer än att tvätta kostymbyxorna och slipsen till veckan innan jag åker upp till Åre, tog en liten lång promenad med Beeper och gick in en sväng på ICA innan vi kom hem ifrån promenaden sen blev det mat när jag kom hem, pärbulla, bacon och lingonsylt. Under tiden när vi var ute och gick fick jag bara för mig att jag ville baka något, såm det blev en socker kaka som smakar helt okey :)

Hatar biltillverkare!!

Hur fan kan man tillverka bilar utan dragkrok??
Och hur fan tänker mackar! En enda bil med dragkrok?! hur dum får man vara.. jävla idioter!

Band

Att band mellan personer är så varierande och betydande. Ena stunden har man jätte starka band till varandra sen kan det bara vända av olika skäl. Antingen känslomässigt men inte helt och annan av hur folk kan bete sig. Men oavsett om det här starka bandet till en person svalar så kan det aldrig helt försvinna, det kommer alltid att finnas där. Så är det för mig. Jag känner att jag har byggt upp starka band med vissa jätte bra personer som man inte längre har lika starka band med längre av olika anledningar men det är även så att jag inte kommer att kunna släppa de helt och hållet.
Det kommer alltid att finnas där, på ett eller annat sätt.

En av dem har jag haft ett väldigt starkt band till, nog den personen som jag har haft starkast band till förutom familjen. Personligen känner jag att jag kommer att ha ett viss band till honom, även om det inte är lika starkt. Men det är i alla fall en väldigt viktig person som jag har träffat och som jag alltid kommer att minnas!
Sen finns det andra personer som man har byggt upp relativt starka band till.
Har en vän som jag inte har så mycket kontakt med idag men det finns säkert sina skäl. Denna person har man hjälpt i vått och tort, varit med om mycket tillsammans med. En person som har lärt mig mycket inom mycket. Fast inte vårat band är så starkt just nu så kommer hon fortfarande att betyda en del för mig.
Andra band kan vara väldigt komplicerade. Att man i stort sett har växt upp med varandra som syskon men på något sätt när man kommer till en viss ålder och man börjar välja andra kompisar att umgås med och helt plötsligt känns det som om det starka banden man har byggt upp är helt borta så märker man att när man träffas några år senare inser man bara att man växte ifrån  varandra på varsitt håll men att bandet fortfarande finns där och man kan börja bygga på det igen. Det är en känsla som inte går att beskriva. När jag var yngre och när jag kände att detta band var borta trodde jag aldrig att jag idag skulle umgås eller ens vilja vara delaktig i dennas persons liv. Idag känner jag att jag verkligen vill det. för bandet som fanns mellan oss som barn finns fortfarande kvar, nästan som systrar.
Sen finns det band som man bara vet finns där men som kan vara svåra att hålla eftersom man bor på helt olika orter. Jag måste erkänna att när jag tittar på filmen Mama Mia tänker jag på mig och två av mina underbara gamla klasskompisar att vi också kommer att bli som Donna och hennes vänninor när vi är 40 år och kommer att träffas efter att man inte har sett varandra på år och dag. Känns som om vi tre redan har en varsin roll av dessa tre kvinnor. Vilka talar jag inte om utan det får ni ha egna åsikter om ;)
Sen finns det band som har varit lite fram och tillbaka men alltid stärkts. Ett sånt band kan sluta på många sätt. Denna person hade växt så mycket som människa i mina ögon. Det tog några år och det gick sakta men säkert. När det är ett band som är så fram och tillbaka vill man bara att det ska bli bättre men det är inte alltid det blir så oavsett hur mycket man vill. Bandet kommer aldrig att försvinna fast hur denna person har bettet och sagt saker till en, inte vad jag känner nu. Kanske för att man vill tro gott om folk lite för mycket ibland och som andra tycker att det är helt fel person att lägga energi på.

Men sån är jag, tyvärr.


Åmål

I helgen har jag då varit hemma hos en polare från lumpen, Wennersten. Han och syster hans Lisa hade en stor fest som de har arrangerat i något år nu om jag har förstått det rätt. En riktig stor fest med ca 50 pers från olika håll och kanter från Sverige. Hade det riktigt kul, fick ju även träffa andra lumparpolare som man inte kommer att träffa förutom på såna här tillställningar eftersom de bor ännu söder ut.
Tråkigast som var under festen var vädret bara. Det regnade hela dagen och jag tycker lite synd om Robban och Lisa att alla deras planer för festen inte kunde genomföras på grund av allt regn. Tillexempel livemusiken som skulle ha spelat. Men det andra som funkade nog som det skulle hoppas jag. De hade även kondomregn som en kul grej. Var kul att se alla som var med. Alla var lika ivriga som små barn när det är godisregn från ett tak.
Tyvärr så missade jag Robban och hans polares "mongodans", hade gärna velat sett det men visste inte vilken tid eller vart det skulle vara så jag missade det. Tur är ju att det finns bilder på det i alla fall.



Åkte ner till Robban i fredags. Både Robban och Jackobsson kom och möte upp mig på stationen i Åmål. Åkte hem till Robban och åt lite av hans mammas goda köttfärspaj och tittar på film och tittar på när grabbarna spelar guitar hero 3 tills Englund, Hellstrand och Nettan kom. När de kom blev det mer skit snack och mer öl och vin dracks sen blev det en till film och lite spel som Cheeseman och hans mamma har gjort. Sen kom det fler lumpare senare på kvällen och då var det Bosse, Åhman och Dhalberg som kom efter att de har kört lite fel innan de hittade rätt. Satt och snackade skit med dem med sen vart vi andra trött och gick och la oss.

På lördagen var det fest. Vi åkte in till det stora City för att gå på systemet och köpa dricka inför kvällen. Medans grabbarna gick dit gick vi som är lite yngre på ICA och handla det vi skulla ha och grilla. Jag delade lite vitlökskrocetter, bea-sås och kyckling tillsammans med Nettan och Hellstrand. Jag och Nettan köpte även lite frukt och groggvirke för att kunna blanda go drink på kvällen som aldrig blev av. Nettan och jag delade på en lattjolajbanlåda (Vinbox) plus att båda köpte lite öl eller cider på sidan av. Det räckte gott och väl för oss. Ingen var det som blev alltför dragen utan lagomt.
Senare under dagen dyker Cheeseman upp och strax därefter kommer Pettson. Sen började alla möjliga folk att rulla in. då skulle grillningen strax börja. Sen där efter rullade det in folk hela tiden.
Vet inte om jag ens hann hälsa på alla, men jag försökte i alla fall, det tycker jag räknas.

Söndagen bestod mest av att bara sova och äta sen åka hem. Var hemma runt kl.20.30 var så skönt. Fridh och jag gjorde då i ordning pasta med pasta sås för hon och Anton hade inte heller ätit. Vilket passade mig bra, sparade jag pengar på att inte köpa burgare eller något annat onödigt.

Hemresa

God morgon, sitter på bussen nu på väg hem ifrån Jönköping. Tiden här nere har varit bra. Bott på ett bra hotell med väldigt god hotellfrukost (finns nästan inget godare) men själv klart finns det en nackdel. Oavsett om jag hade fönstret öppet 24h så vaknar man i alla fall svettig för att det är så varmt i rummet och solen ligger inte ens på!
Arbets tiderna har varit bra, inte haft så mycket att göra dock men kul har man haft det ändå. Den bästa nattpasset var nog den som var i förrgår. Då hade jag och Ali Ice Age maraton med alla 3 filmerna. 3:an var ju hur bra som helst, tycker bara så synd om den dumma lilla ekorren. Annat som har varit bra är att man har fått nästan god mat varje natt som man fick värma på, kaffe, fikabröd, lättöl oftast, te och mackor. Så man har hunnit äta en del också under dessa timmar.

Nu är bara frågan hur man skall göra för att vända tillbaks på dygnet igen? jag ska försöka hålla mig vaken nu under alla timmar hem så att det bara är att lägga sig sen när man kommer hem ikväll. får hoppas på att inte vara alltför pigg då

Nu längtar jag bara tills vi ska åka till Åre och jobba. KOmmer då att få bo en en av de nyaste stugorna som är byggda :)

Jönköping

Tanken var då att jag skulle skriva ett inlägg när jag kom fram ner till Jönköping men så blev det icke. Utan det var bara att byta om till kostymen och bege sig bort dit där vi skulle hålla till och äta middag tillsammans allihopa. Efter middagen blev det utgång med nästan hela nattpasset. hade en riktigt rolig kväll. Vissa hade det så kul att de fick för sig att ta hål i öronen, Vilket blev  till en liten väl stor grej dagen efter när vi skulle kliva på vårat första nattpass.
Första nattpasset var lite segt men det var helt okey. Trodde att jag skulle vara tröttare än vad jag var under natten. Det var inte fören de 4 sista timmarna som man börjar känna att sömnen kom ikapp en.
Igår klev jag på mitt 2:a nattpass vilket var ännu enklare att ta sig igennom. Då var det inte fören sista 1½h kvar som man börjar känna ögonen bli tunga och vid frukosten. Det går inte att beskriva, ögonlocken gick ju bara inte att hålla sig öppna.

Sitter just nu i mitt hotellrum och ska snart byta om för att bege mig till jobbet snart och äta "lunch" innan jag går på mitt pass. Har tittat på filmerna om Michel

Längtar!

Nu är man taggad! Är så taggad på att jobba nu, längtar verkligen! låter kanske lite knasigt men det är för jag har alltid gillat att jobbat. Speciellt när man har bra arbetskolleger.
Sitter just nu vid köksbordet efter att ha ätit frukost och kollar det sista så att jag vet att jag inte har glömt att göra något. Nu ska jag bara plocka undan efetr frukosten, diska lite sen göra mig iordning sen bege mig bort till HK och därifrån transportera mig dit där jag ska jobba under denna vecka. Kanske skriver ett till litet inlägg när jag är framme eller lite senare ikväll. Beroende på vad vi hittar på att göra ikväll.

Äntligen!

Det här har varit en av mina bästa dagar i mitt liv!
Hade mitt första arbetspass idag som väktare. Var grymt kul, fick jobba med jätte härliga personer. Men det visste jag ju redan innan eftersom jag har gått kursen tillsammans med hälften av dem. Jag jobbade även med folk som har varit i branchen ett tag. Trivdes att jobba med dem med, man fick lära sig mycket och det var härliga personer att jobba och umgås med. Jag tror att jag verkligen kommer att trivas med det här jobbet. Det känns i alla fall som så nu.
Och inte nog med det, efter att jag hade slutat mötte jag upp Anton på Gullmarsplan för att han skulle följa med mig till min och Fridhs lägenhet och hämta nyckeln. Anton följde mest med för att han skulle hjälpa till att bära in alla Johannas saker som hennes kompisa skulle komma ner med från Gävle.
Så nu har man äntligen flyttat in till lägenheten och har fått i ordning på lite grann av Johannas saker. Hämtade även två garderober, en extra säng till mig och mina saker som jag har haft hemma hos Perra och Helena.
Så nu ska jag sova min första natt i min nya lägenhet!

RSS 2.0