Så det kan gå..

Måste erkänna ngot tragiskt. jag skrev tre jätte långa inlägg i söndags, men på något vänster så lyckades jag slarva bort dem på sidan. Men som tur är så sparar jag alla mina inlägg på datorn så jag ska lägga upp dem. En av dem var det viktigaste som jag ville ha sagt och det var till Emma och Sandra. Så när jag kommer att lägga upp dem så får ni ha lite överseende med att jag skrev dem i söndags och att det var förra helgen jag menar.
Låter lite konstigt eftersom man skall skriva vad man har gjort under dagen på en blogg men inte alltid man hinner när man ligger inne i lumpen. Speciellt inte nu. För nu vill man inte sitta framför en dator när det är sånt fint väder och hur varmt som helst ute!

Lite bilder från balen



Patric och jag



Jag, Bergh, Fridh och Pillran



Anton och Fridh



Måste även visa upp hur stiliga våra grabbar var på balen ;)
Wännersten och Andresson



Det kan gå våldsamt till när man skall ta av sig ridstövlarna när man inte har tillgång till stövelknäckt :)

20 PM!

Sitter på tåget hem ännu en gång.
Fick permission igår men åkte inte direkt hem, följde med Fridh och Anton upp till Gävle för jag skulle i alla fall inte ha hunnit med mitt sista tåg hem nu när vi har flyttat ut till LG igen. Flyttade tillbaka dit igår. Denna vecka har bara bestått av att vara stallpost, packa och flytta. Nu kommer jag inte att rida nå mer vad jag vet vilket känns tråkigt. Men sen finns det ju alltid någon man känner som rider som man förhoppningsvis får följa med om man har tur. Har en tjejkompis som rider, får se om jag kanske hinner med en tur tillsammans med henne innan jag flyttar ner till Stockholm.



Ska bli så skönt att få komma hem igen. Har inte varit hemma på ca 4veckor nu. Det märks när man är med lumparkamraterna. Är man med varandra eller upp i varandra hela tiden längre stunder så kommer man inte alltid så bra överrens. Så det är skönt att få slippa dem i några dagar nu och att vara på regementet fast jag gillar dem och regementet mycket.

Nu är det bara 20 PM kvar. Så härligt!
Har samma känsla nu som när man tar studenten. Både att det är skönt att det är över men samtidigt lite tråkigt. Innan muck så har vi 2veckor skarptjänst som MP. Kul att få agera som MP på slutövningarna, har inte riktigt fått göra de tycker jag. Men kan spara med mina besvikelser tills muck. Kan jag berätta mer om hur jag har känt och tycker om MP-tjänsten.

Snacka om att ha tur!

Dåligt av mig att inte skriva oftare! vet att jag har sagt det tidigare.

Börjar väl som vanligt med att beskriva helgen som varit.
Fredag
Så var jag ledig hela dagen, var hur skönt som helst. Var hemma hos Perra och Helena hela dagen och gjorde ingen nytta alls förutom att leka med Zizzi.

Lördag
Det var det min tur dag! Jag skulle ha varit stallpost igen men byte bort den med Carnock och tog hans som är på tisdag istället för att jag ville få chansen att äta tårta eftersom Helena fyllde år. Var dagpluton och fick mocka istället, hade en riktgt tur att inte bli hästhämtare utan det var 1:a och 2:a pluton som blev det. Visade sig att även några från min pluton också blev det fick jag reda på idag. Hade även tur när det gällde att ryckta hästar efetr mockningen. Fick Regent att ryckta men då var Mora så snäll att byta honom mot sin häst som han hade Picasso. vilket han inte skulle ha gjort för han sod inte inne så jag slapp även de, fick i stället "sopa" uppe på höloftet.
Jag slutade vid runt kl 10.00 så jag skyndade mig att ringa till Helena för att fråga när båten gick och om det fanns någon möjlighet att få följa med. Tur som jag hade den dagen gjorde de det. Johan hade valt att stanna hemma med Osqar för han mådde inte så bra. Perra var så snäll att han betalde både båtresan och maten, men bäst av allt var nog när han hade beställt in en flaska champange till middagen för att det var Helenas fördelsedag.
Annan bra sak som hände under dagen som jag gick och väntade på var att Fridh skulle höra av sig efter att hon hade pratat med Stefan om lägenheten vi var och tittade på för en vecka sen här nere i Stockholm. Kan tala om att det gick väldigt bra, nu har hon skrivit på kontraktet så lägenheten är nu vår! Känns så skönt att ha en lägenhet nu, att slippa oroa sig för boende när man ska jobba på Svensk bevaknings tjänst.
Denna lördag var den bästa bå länge! Hela dagen var bara hur underbar som helst.

Söndag
Ja, vad ska man säga. Mockat hästbajs, varit hästhållare för sista gången i hela mitt liv. Haft på mig min mÄ för sista gången i mitt liv. Känns hur skönt som helst att slippa allt som har med högvakten att göra!



Nu vill jag bara åka hem. Inte för att jag har något emot att vara här, lumpar kamraterna eller befälen. Utan jag är bara less på att vara här för det känns som om man inte gör något vettigt på dagarna och att man inte har varit hemma på minst 1 månad känns det som. Vi har haft lediga dagar men det är inte samma sak som att få chans att åka hem. Kommer att få göra de på torsdag. Ska bli så skönt!

En bra helg

Har varit dålig på att uppdaterat igen, skäms på mig!

I helgen har jag varit ledig, fick reda på det igår. Tråkigt nog. Hade gärna velat åka hem då för att komma bort här ifrån en stund. Helgen har varit bra ändå. Blev utgång i fredags med några från plutonen samt med några från 1:a och 5:e pluton. På lördagen åkte jag och Pettersson hem till Ejdan för att grilla, var väldigt gott. Vi beslöt oss under middagen att vi ville gå ut igen för att inte sitta på luckan och hänga. Så det blev utgång då med. Inte lika lyckad som fredagen men kul hade vi ändå.

Idag har jag och Fridh tittat på en lägenhet. En 2:a på 44kvm, lite litet kanske för två stycken + hund. Det skiter jag i just nu, nu vill vi bara ha ett boende här nere så att vi kan jobba. Om det skulle bli så att det blir för påträngande kan man alltid leta efter en ny eller eget ställe.
Lägenheten var i alla fall jätte fin. Ljus och mysig, låg i ett bra område med bra grannar. Förhoppningsvis kommer vi att få den, Fridh ska prata med ägaren helgen som kommer. hoppas på det bästa!

Det var allt i det stora hela, orkar inte skriva mer. God natt!

Ett helt år har gått

Ett helt år av saknad
Ett helt år av gamla minnen
Ett helt år av att inte få uppleva nya viktiga saker
Saker som har stor betydelse
Saker som du skulle vara stolt över

Ett helt år som du lämnade ett stort tomrum
Ett helt år som har varit jobbigt för oss alla
Allra minst för den personen som du betydde allra mest för, mamma

Du fanns alltid där
Du var den som alltid ställde upp när man förtjänade det som minst
Du var en person med många egenskaper
Du var en person som aldrig ville sitta stil
Du var en underbar person
En person  som man såg upp till


Jag älskade dig, det kommer jag alltid att gör
Du skall veta att ingen kommer att någosin kunna ta din plats
Jag saknar dig!

Första högvakten

Igår genomförde jag min första högvakt.
Var inte ett dugg nervös fören jag hade satt mig på Magnitud. Hade inte lagt en tanke på ceremonin överhuvudtaget innan. Allt gick bra i alla fall, kanske gjorde någon tabbe men inte så att det märktes för turisterna eftersom de inte vet exakt vad det är vi gör.
Jag trodde att det skulle vara hemskare än vad det var, men det var rätt så lugnt ändå. De bästa passen man hade var ändå på kvällstid tyckte jag. För då stod man inte ensam. 
Det som vara var väl att man inte sov lika mycket som man gör i vanliga fall. När man väl sov så sov man som en gud. Hade hur underbara täcken som helst! Nu är man ju van vid att sova med en hästfilt i ett påslakan och det är inte alls samma sak som att sova med ett riktigt täcke kan jag tala om.
Klev av idag men skall kliva på igen i morgon.

Min bästa helg på länge

Dåligt av mig att inte ha uppgraderat mig tillräckligt under den senaste tiden! Har lovat att lägga upp bilder men jag är så dålig på att ta kort, sen blir det inte lättare heller när man glömmer kameran hemma! Sen har jag inte fått korten från London än men de kommer, när Tessan kommer hem och det är snart!! Fan vad kul det ska bli, har verkligen saknat henne här hemma i Sverige!



Kan börja med helgen i alla fall. Det är en av de bästa jag någonsin har haft!

Torsdag bestod av bara ridning för- eftermiddag. Det gick bra att rida. Bästa med den dagen var att vi fick rida ut en längre sväng och en helst annan tur. Var jätte mysigt när det var så varmt och skönt. Men hade inte heller tackat nej till att få ligga ute i solen och sola och läsa en riktigt bra bok som de flesta man känner verkar ha gjort.

Fredag gick jag på som stallpost. Inte det roligaste man får göra som livdragon. Som sagt någon måste göra de, eftersom hästarna också måste få mat. Att gå stallpost innebär att man sopar i passen hela tiden i stort sett, tar ut och in hästar från paddocken och från skrittmaskinen, mockar lite extra under dagen så att det blir lättare dör för dagplutonen att mocka på morgonen. Det bästa som är med att vara stallpost är att man slipper morgon mockningen och ryckta en massa jobbiga hästar, som inte ens gillar när man ska ryckta dem.

Lördag klev jag av som stallpost och blev istället dagpluton. vilket fall åkte jag på att mocka stallet i helgen ändå. Inget man skall gnälla över, det är bara att le och se glad ut i alla fall. Den här dagen var den bästa på hela helgen. Vi som var dagpluton blev avbyta av 4:e Skvadron eftersom vi Livskvadroner hade våran muckbal. Det är en bal som jag verkligen kommer att minnas! Har varit på 3st och den här var självklart den bästa! Vilket fall, byte 4:e skvadron av oss runt 12-tiden så att vi hann äta lunch och göra oss i ordning innan bussen gick till hotellet som vi skulle hålla till på.
Balen hade vi i Bålsta på Arons Borg, 4 stjärnig måste jag tala om. Var jätte mysiga rum, fin matsal, jätte god mat och vin och ett kanon dansgolv. 
Balen började med att man kom dit med buss, checkade in på sitt rum. Själv delade jag rum med Moa men gick med en av Fridhs bröder, Patric.  Gjorde oss i ordning innan vi skulle hälsa på hedersgästen, Överstelöjtnant och hans dam. Innan fördrinken och presentationsledet började tog Fridhs brorsa, Danne kort på oss nere vid vattnet. Den vi gick med och självklart en tjejbild. Han tod även kort på några andra som kom dit ner för att vänta på att balen skulle börja.
Patric var då väldigt orolig över om vem som skulle presentera vem. Efter att tag kom vi överrens om att det var jag som skulle presentera honom så fick vi se om det blev rätt eller inte. Danne sa även att det var så det skulle vara egentligen, men man vet ju aldrig hur ryttmästaren ville ha det eftersom han har ändrar sig en hel del för förberedelserna.
Jag visste att det skulle ta tid att pressentera sig för alla, men jag visste inte hur många vi var. Fick reda på det under balen, 260st. Där stod man och presenterade sig för varje människa och torr i munnen blev man. Det ordnades ganska fort, fick ett glas champange innan maten.
Middagen var ganska lång, men inte tråkig. Hade en hel del tal, tror att jag kom fram till att det var 6st. Talen som hölls var: Välkoms talet, talet till kvinnan, talet till mannen, talet till hästen, talet till befälen och ett till som jag missade. Blev även några sånger, speciellt Kungssången och skålen till hästen.
Efter middagen öppnades ett dansgolv där herren skulle bjuda sin bordsdam på första dansen. Var riktigt bra, dansade dock inte bara med Patric utan även med lumpar kamrater. Inte bara vals och foxtrot utan även bugg. Efter de danserna byte man om till lite mer festligare men fortfarande skulle man vara ordentligt klädd. Killarna skulle bära antingen mÄ eller en svart kostym.
Första man ser när man kommer ner är att hedersgästen och andra befäl rockar loss på dans golvet innan vi ens har hunnit anlänt. Och så fortsatte kvällen, roligt att kunna se att befälen även kan rocka loss och vara ung för en stund och kunna umgås med oss ungdomar oavsett vilked grad de har.

Jag blev riktigt nöjd med den kvällen, inte bara för att man hade ett sånt trevligt sällskap utan för att alla gjorde att kvällen hade en bra stämning. Befäl som värnpliktigt spelade ingen roll, för den kvällen var alla civila tillsammans!

Söndag blev en lång dag. Gick och la mig tidigt på morgonen. Och då menar jag att jag gick och la mig runt 5-tiden på morgonen men klev upp igen vid 7 tiden och kunde inte somna om. Dansgolvet stängde strax före halv tre sen var det efterfester lite runt om på hotellet. Så man var överallt och ingenstans. Så när man åkte tillbaka till Kavkas trodde jag att man skulle sova på tillbaka vägen men icke då. Kunde inte. Så jag var vaken, lämnade mina grejer och och sedan ner på stan för att träffa en trevlig kompis hemifrån. Gick på ett fick och satt bara att prata strunt i minst 3h. Åkte sedan till Perra och Helena för jag hade lovat det och för att jag skulle äta middag där. Men jag hann inte mer än in innanför dörren innan de skickade mig till soffan för att sova lite innan middagen. Blev pizza till middag eftersom Perra och Helena hade sålt sina vitvaror och höll på att rengöra dem och bära ut dem för de skulle hämtas under kvällen. De fick sina nya igår, så de är inte utan nu (Hoppas jag i alla fall)
Jag hade tydligen slocknat som en sten, för jag hörde inte när de bar ut alla vitvaror eller när de kom in och stälde porslin på deras glasbord i vardagsrummet. Så det blev en lång dag, men det var det värd varje sekund.



Blev ett långt inlägg den här gången, men det bjuder jag på den här gången

RSS 2.0