Extra jobb

Kollade runt en massa i veckan på olika hundcenter och pensionat i Sthlm för att kunna jobba extra så man får bryta sin vardag med att sitta på arslet störe delen av dagen. Känner att jag börjar lessna på det men vill samtidigt inte sluta. Så jag bestämde mig för att kolla runt lite vad som fanns, hittade då ett hundcenter som heter Hundgrottan som ligger mellan Vasastan och Odenplan som sökte efter en behovanställd. Jag skickade in en intresseanmälan om att jag ville ha det och att det skulle passa mig perfekt när jag endå jobbar som behovare på BT.
De ringde mig idag på förmiddagen och frågade om jag kunde komma in idag för att kolla hur det såg ut, hur det funkar och så. Så ajg åkte in till stan och var där vid halv2 tiden. Träffade då han som var chef där, en trevlig kille som verkar veta vad han gör vilket känns ganska skönt.
För det finns ju dom som tror sig kan driva ett hunddagis men som egenligen kanske inte borde det.
Dagiset i sig var ganska mysigt, mycket hundar och jag känner att jag har en del att lära mig om mig själv bland hundar faktist. Chefen gick igenom lite dags rutiner, visade mig hur lokalen såg ut och pressenterade mig för dagpersonalen som var där.
Han  ville att jag skulle följa med ut på en promenad så att han fick se om jag kunde handskas med flera stora hundar samtidigt. Det kan jag lova var något nytt för mig. Inte varjedag som man är ute och går med 6 "mellan" stora hundar samtidigt. Kopplena började att trassla kan jag lova. Det är något som jag kommer att få ta tid på mig att hitta en rutin med så att hundarna inte snurrar in sig i varandra.
Så nu är jag anställd där som behovare och kommer att vara där så mycket jag kan när jag är ledig. Så har jag
många dagar ledigt från BT så är det skönt att veta att man får möjlighet att jobba med hundar :)



Jag hade även hört av mig till en  tjej som drev ett hundceneter i Tyresö som tyvärr har lagt ned sin verksamhet. Men i stället fick jag förfrågan från henne att bli förare åt hennes dobberman hane Exit som är L-testad och godkänd som väktar hund. Så jag tog kontakt med Anders Jonsson som har hand om hundförarna på BT och frågade om hunförar delen. Vad de har för krav, om det finns möjlighet att jobba som hundförare på BT m.m kom i alla fall överrens om att vi skulle ses i morgon på hundträningen som är varje måndag och onsdag kl 12. Ska fråga lite mer om vad det innebär att vara hundförare och vem som kommer att stå för utbildningarna och så. Efter att jag har varit där så kommer jag att kontakta ägaren till Exit igen och meddela hur det kommer att bli. Eftersom jag själv inte har någon utbildning och inte hunden heller så får jag se hur jag kommer att göra.
Men först känner jag att jag vill få lite mer information om dobberman av Lina eftersom jag själv inte har sån stor erfarenhet av denna ras eller haft den möjligheten att komma i kontakt med dom.

En riktigt underbar tid

Färdig flyttat nu. Fått i ordning på alla grejer nästan, har lite saker kvar i vardagsrummet som jag inte vet vart jag ska ställa. Får inte plats med det i rummet som jag bor i nu. Utan först måste vi skruva ner skrivbordet som Oscar ska ha så att jag får plats med mina byråer och nattduksbord. Men alla kartonger, väskor och kläder har jag ställt undan, packat upp och lagt allt där det får ligga för tillfället tills jag har fått upp mina byråer.
Känns riktigt bra att flytta in hos Perra. Kände mig redan som hemma här innan, det enda som känns lite konstigt just nu är att inte Helena, Oscar och Johan är hemma.
Så fort jag frågar om något blir det alltid "ni" men försöker att tänka på att säga "du". Det komemr väl det med.



Var hemma förra veckan och bara njöt av tillvaron i 9 dagar. Hur underbart som helst! Träffade nästan alla som jag ville och som jag ahde planerat att träffa. De enda som jag inte hann träffa var Lina och pojkarna vilket var jätte tråkigt. Men tur endå, hade jag gjort det hade jag nog legat hemma i magsjuka nu.
Tycker så synd om pojkarna att de har varit sjuka konstant pga av att det finns föräldrar som lämnar ungarna sina alltför tidigt på dagis efter att de har varit hemma och varit sjuk. Fast jag är grymt stolt och imponerad av Lina att hon klarar av att ta hand om 3 barn i åldrarna 1,3 och 4 som är dunder förkyld eller har magsjuka samtidigt och att hon också råkar ut för skiten! Lina, har du inte fått en guldstjärna än så får du en av mig nu!
Sen har jag träffat tre av mina underbara barndomsvänner, Emma, Sandra och Tessan. Fan vad jag har saknat saknat er! Var länge sen man var på stan så många timmar för att bara umgås, dricka en hel del kaffe, prata skit, framtidsplaner, dåtid och nutid. Ja, allt mellan himmel och jord rättare sagt :)
Sen hade jag en hel mysig kväll med två underbara tjejer som jag gick i gymnasiet med, Carro och Therese. Har inte ahft så kul på länge som jag hade med er tjejer. Och filmerna, hoppas jag stannar mellan oss tre ;)
Stina, om du läser detta så förstår du vad jag menar för filmer om jag nämner Bulgarien, nästan lika crazy ;)

Sen har jag nog aldrig skottat så mycket snö i hela mitt liv som jag gjorde i två dagar när jag hjälpte mamma lite granna med att skotta taket. Fan vilken träningsverk jag hade i armarna efter första dagen. Gjorde inte hela men i alla fall lite mer än 1/3 av framsidan :P Kanske inte låter så mycket för världen, men för att jag ska ha gjort det så är det ganska mycket!
Jag tog med mig mamma ut en kväll också. För första gången på i alla fall minst 3 år åt mamma kinamat och gick på bio som hon inte har varit på MINST 25ÅR! Det blev en hel lyckad kväll och mamma blev så glad och nöjd att ha fått tillbringat en hel dag med dottra sin :) Love u mami!

Träffade även en annan underbar person som som förgyllde min närvaro hemma, Johan. Är så grymt glad över att vi kan vara så bra vänner fast vi har åkt som en berg-o-dal bana. Vi vet i alla fall vart vi står hos varandra och det betyder och hoppas att det kommer fortsätta vara så.

Om jag hade haft mer tid och pengar till de så skulle jag ha åk ner och hälsat på momor, Emma, Sofie, Milla och Anders. Var ett tag sen nu, men nästa gång så ska jag hälsa på :)


RSS 2.0