Lördag 100116

Hej
Idag känner man sig duktig. Klev upp vid halv 11 idag och har redan hunnit med en joggingtur på ca 5km och städat halva lägenheten. Resten av halvan tänkte jag över låta till Johanna :P
Snart ska man möta upp henne på vår kära affär BEA och stor handla så mycket vi kan in för denna vecka. Fast jag bara kommer att vara hemma tills på onsdag. Åker upp till Härnösand på torsdag kväll direkt efter jobbet så att jag kan fira mammas 50års dag nästa helg tillsammans med hela släkten :) och då menar jag verkligen hela för Kenta och Ingela kommer också upp. Ska bli riktigt trevligt.
Senare ikväll blir det Bålsta. Ska umgås med Carro, Anders och Grönis. Vad jag vet nu i alla fall, kanske kommer fler men det vet man aldrig.


I torsdags så var jag på min första firmamiddag "fest". Det var riktigt roligt. Kul att se vilka fler som tillhör samma företag som man aldrig har sett tidigare. Det är för att väktar jobbet i sig är ett ensamt arbete egentligen sen jobbar alla för olika "enheter" akn amn säga. Jag jobbar på stationär sen har vi ordning, skydd,rond,ryck,personskydd,larmcentralen och hundförare sen en massa folk från kontoret.


Ibland går det inte som man har planerat...

Jag hade verkligen set framemot hundinstruktörs utbildningen men nu blir det inte av. Bara för att jag inte har en fast anställning!
Kom med och allt men för att kunna ta en delbetalning så var man tvungen att vara fast anställd eller ha någon annan som är det som står för lånet åt en. Vill inte fråga vem som helst, frågade mamma och mormor men ingen av dem vill göra det och det förstår jag fullt ut.. Menmen får väl ta den nästa år i stälelt och se till att spara en klumpsumma. Men hade hoppats på att kunna söka till hundpsykologi kursen nästa år egentligen men nu blir det flyttat ett år framåt..
Får väl se det positiva med det hela är ju att jag sparar den summan i år och kan spara ihop till ett körkort mycket snabbare istället. Vilket jag behöver och VERKLIGEN vill ha!

 Aja, nu ska jag fortsätta att försöka ha en bra kväll.. Hoppas att ni får en bättre kväll än mig..

2010

2010 kommer att bli ett bra år känner jag. Det har i alla fall börjat bra och man ser bara hur alla tankar och idéer börjar ta form i huvudet.
Fick i alla fall ett samtal från jobbet igår och frågade om jag ville gå två kurser i februari, visst självklart tänkte jag. Kurserna jag ska gå är skyddsvakt och en annan kurs där jag får tillstånd att servera alkohol så att jag kan jobba på Scandic.
Kan ni tänka er en väktare servera alkohol? Det är de inte många som gör, de flesta blir väldigt förvånade när de ser en bakom disken ska jag säga.

Har även anmält mig till en hundinstruktörs kurs. Det är en kurs som kommer att vara ca 1 helg i månaden i 1 år. Har inte fått svar än men håller tummarna på att jag har kommit in. Hade ett litet problem först när jag skulle anmäla mig. Allt gick bra fram tills jag skulle skriva in hunden uppgifter. Vilket var obligatoriskt. Blev lite knepigt för mig eftersom jag inte äger någon hund än, jag löste det med att fråga Perra och Helena om jag fick låna Zizzi vilket jag fick.
Om ni själva är intresserad av att vilja läsa någon hundkurs så rekomenderar jag att gå in på: www.hundenshus.se

Ännu ett år som har gått och ett nytt som har börjat

Ja vad är det för intressant som har hänt sen sist jag skrev mer än att jag fyllt 20?
Den 22/12 09 åkte jag upp till Sundsvall för att fira jul med släkt och familj. Vilket var jätte mysigt och roligt att få träffa alla igen. Resan började med att jag åkte upp kl 0630 och var framme strax efter kl 10 i Sundsvall. Tog bussen ut till Njurunda med all min packning och hoppade av på slutstation i Njurunda vilket är mitt emot Millas jobb. Jag ringde henne för att fråga om hon ahde bilen på jobbet för då hade hon kunnat fått tagit en av mina väskor också hade jag kunnat gå hem till dem på en gång. Men tur i oturen så hade hon inte det men istället bjöd hon in mig till hennes klass på julgröt, julmust, lussekatter och pepparkaker. Vilket jag inte kunde tacka nej till när jag kände hur magen min kurra efter att bara ha ätit en liten yougurt på tåget som jag hade köpt på pressbyrån.
Det slutade med att jag var kvar med Milla på skolan tills hon slutade och vi hjälptes åt att bära hem mina väskor och hennes påsar.



Den 23/12 09 åkte Milla upp för att hämta mamma, Jerry och Rocky i Härnösand och lämnade dem hos mormor förutom lilla Rocky som fick följa med hela vägen hem till Milla och Anders. Vi skulle åka till mormor lite senare för att äta tårta för att fira min 20 års dag och Anders födelsedag. Fick det jag önskade mig ganska hastigt av mamma bara några veckor tidigare vilket var en dammsugare av hela släkten. Sen fick jag också fler glas till min glas serie som jag samlar på, nu har jag börjat samlat på grogg glas. Har ju redan öl och vinglas. Mer som jag fick av släkten var bok, en jätte fin skål av mormor, handdukar, ljuslykter, födelsedagskort och någonting mer som jag inte kommer på just nu.
Efter att vi hade fick ett jätte god schwartswaldtårta (tror i alla fall att det stavas så :P) åkte Milla och Anders och kusinerna hem för att fira en liten jul med kusinernas mormor. Jag, Jerry, mamma och mormor satt och pratade om det mesta sen bev det god middag som jag inte har ätit på länge, stuvade makaroner med falukorv och köttbullar! Blev riktigt mätt måste jag säga.
Sedan strax efter kl 19 lämnade vi mormor och tog bussen ut till Njurunda där Anders plockade upp oss.



Julafton i år var lite annorlunda jämfört med de andra. I år var det bara de vuxna som åkte in till stan för att gå på morfars grav för att tända ljus och för att hämta upp mormor. Men det var för att Milla och Anders stora bil inte var hel så de fick ta den lilla bilen så därför fick inte vi alla barnen plats och fick stanna hemma i stället vilket inte gjorde oss något. Fick ju slippa stå ute i kylan :P
Sen var det Kalle som gällde kl 15 som vanligt med glögg. Det är ett av de få sakerna som jag verkligen gillar med jul. Att alla sitter i soffan och tittat på kalle fast det inte har ändrats något sen blir det middag. Oh, gud vad gott det är med julmat! Håller du/ni inte med mig?
Sen var det julklapps utdelning. Självklart var det jag som fick läsa i år igen inte för att det gjorde mig något.
Men för en gång skull var det jag som fick det största packetet och inte mina kusiner måste jag säga :P
När jag läste på det och såg vem det var till blev jag helt paff, jag hade ingen aning om vad det kunde vara. Jag kom bara inte på vad jag hade önskat mig som kunde vara så stort tills jag öppnade det och läste på kartongen. Då var det två resväskor som är helt perfekta för mig. Så nu säger jag då de, får jag inte plats med det jag ska ha med mig eller hem igen då är det verkligen något fel på mig. För i den största rymdes min damsugare i utan problem, blev till och med lite mellan rum kvar mellan kartongen och locket på väskan.
Mer jag fick i julklapp var självklart Cesar Millans DVD-filmer 3 och 4 av broder, parfym av kusinerna, bok av gudföräldrarna, pengar av Perra och Helena, ljuslykter med ljus av mormor och tjocksockar å toffler som mormor hade stickat samt schampo och balsam. Alltid bra att ha och ett till grogg glas till min glas samling av mamma.
Sen nu kommer jag inte ihåg allt eftersom jag inte har fått hem allt som jag fick i födelsedag och julklapp.
Det kommer jag att få ner nu i januari av Milla när hon ska komma ner på föreläsning.



Åkte tillbaka ner till Stockholm den 26/12 09. Innan jag åkte var vi "kvinnor" utom mormor på Birsta City på mellandags rean, vilken var den sämsta jag någon sin varit på. Var inte rea nånstans i stort sätt. Sen var det hemskt att gå på affärerna med, det bara krylla av människor överralt som myror gör på en sockerbit. Hemskt var det!
Jag hittade i alla fall lite märkesträningskläder på Brand World för halva priset. Så det blev 4 träningsbyxor, en joggingjacka och en cardigan. Hur sköna som helst! Det kommer garanterat bli min favorit affär i Birsta nu.



28/12 09 började jag jobba. Jobbade fram till den 30:e. Var på Fortum de två första dagarna sen var jag på lära på ett nytt objekt som jag kommer att jobba på nu i hela januari. Alltid lika kul att lära sig nya ställen. Är lite varierande vilket jag tycker är skönt.
Sen var det nyår. På nyår hade Anton och Johanna middag här hemma med några vänner. Jag, jag var en gäst med åsikter. Eftersom jag egentligen inte var säker på om jag skulle fira nyår tillsammans med dem från början blev det så. Men det slutade med att Samantha och hennes kille firade med oss här. Och det bleve en lyckad kväll måste jag få säga :)
Riktigt god mat med härliga människor, kan man begära mer? :)



Nu är man här, Januari 2010. Tiden går verkligen fort måste jag säga.
Och för min del känns det som om det här kommer att bli ett bra år ;)

Önskar er alla en riktigt god fortsättning, kram på er!

RSS 2.0