London

Jag var i London för att hälsa på min barndomskompis Tessan som jag inte har träffat sen i julas. Det var hur kul som helst att träffa henne igen, kändes verkligen inte som om det var så länge sen, det ända som tyder på att det var ett tag sen är väl längde på mitt hår :P


Men nu skall jag i alla fall berätta så mycket jag bara kan om London resan.
Torsdag 090326:
Var först väldigt nervös först när jag skulle åka eftersom det var första gången som jag skulle åka dit och framför allt att jag skulle ta mig själv till Tessan där hon bor på egen hand genom hela stan. Flygresan gick jätte bra tills jag kom fram till flygplatsen där jag fick stå och vänta i minst 30 min på att få min väska. Lyckligtvis så kunde jag ta mig fram till Bolham där Tessan bor. första vi gjorde när vi träffades var att jag gick på McDonalds för att köpa mig något att äta efter att jag bara hade levt på mackor hela dagen. När vi kom hem till familjen som Tessan jobbar för hälsade jag på dom som Tessan jobbar för, för att vara artig. För man skall ju vara de när man kommer dit eftersom engelskmän och kvinnor är de över lag. Tycker jag i alla fall. Vi skulle lägga oss tidigt för att orka kliva upp en rimlig tid på fredagen för att hinna med allt som vi skulle göra men icke blev de så så klart. Vi hade massor att prata om som jag inte tänker dela med mig här.


Fredag 093027:
Klev upp runt vid 9-tiden för att göra oss i ordning för att åka in till den stora staden. Vi åkte först för att titta på Tower Bridge och Tower of London. Gick runt lite och kollade i det området och tog en massa kort. Eftersom jag bara hade med mig två par skor som var foppatofflor och ett par högklackade skor så hade jag självklart de högklackade eftersom de passar bäst till jeans, men jag skulle inte ha gjort det nu. Så min läxa med det var att man inte ska gå i högklackat i mer än 1h på kullerstenar. Gick från Tower Bridge till Big Ben. hade lagom ont i fötterna nå och blåsår på båda fötterna så det första vi gjorde när vi kom till shopping gatan var att jag köpte mig ett par sneakers så att vi kunde fortsätta med vår rundvandring. Innan vi passerade Golden Eye som står på andra sidan av Themsen vid Big Ben var det några underhållare som jobbade som statyer och Musse pigg och Mimmi. Självklart var man ju bara tvungen att ta ett kort med Musse. På Westminsiter Bridge stod det en äldre man som stod och spelade säckpipa som man var tvungen att ta kort på och man var ju med på den med. Men större delen av dagen gick vi mest runt i stan och tittade på sevärdigheter och gick runt i lite affärer. Vi handlade mat senare innan vi åkte hem och självklart blev de tacos! blev utgång på kvällen. Drack några öl och en drink var innan vi åkte hem igen. Blev en lugn utekväll eftersom vi skulle upp tidigt på lördag morgon för att göra annat kul.

Lördag 090328:
Började med att vi åkte in till stan för att gå på Londons Aquarium. Var rätt kul att titta på alla lustiga varelser som bor de stora haven. Var allt från Hajar till sjöstjärnor. Gick sedan till Harrod´s, Londons dyraste galleria. Var sjukt mycket saker att titta på. Ändå orkade man inte gå runt och titta överallt. För vi var så grymt trötta. Innan vi åkte hem gick jag och köpte ett halsband till mig som jag hade varit och tittat på under fredagen som jag ska ha till balen. Dyrt men det var värt pengarna tycker jag. På kvällen orkade vi inte med så mycket mer än att göra i ordning marängswich (tror att de stavas så )


Söndag 090329:
Det är nog den mest händelse rika dagen under min London resa. Jag och Tessan hade bestämt oss för att kliva upp vid senast kl.09.30 men det blev lite senare eftersom båda gillar att dra sig lite extra mycket innan man kliver upp, speciellt när det är lite kallt i rummet. Men vi klev upp till slut och jag kom iväg lagom vid 11-tiden som det var planerat för att jag skulle vara minst 1h innan mitt plan skulle lyfta vilket var kl.13.50. När jag kommer fram till flygplatsen är klockan 12.55 och när jag ska checka in talar kvinnan om för mig som sitter i in checkningen att mitt plan precis lyfte. För då hade jag och Tessan missat helt att man skulle ställa om klockan 1h för sommartid. Så det var bara att boka en ny flygbiljett och för att jag skulle ha kunnat komma hem överhuvudtaget i söndags var jag tvungen att betala för en plats i 1:a klass. Inte för att jag klagar på att sita där men det som svider mest är priset som jag var tvungen att (ursäkta ordvalet) punga ut! hur mycket det är tänker jag inte tala om mer än att det var alldeles för mycket. Hon som jag bokade om biljetten hos var inte alls så trevlig, jag förklarade för henne varför jag hade missat mitt plan men hon bara dumförklarade mig istället. Men nu är jag hemma i alla fall och bilder kommer at komma upp lite senare. hade ingen egen kamera med mig för att den ska brorsan ha med sig när han ska åka med en färja nu i veckan med sina vänner.


Det kommer

Jag lovat att jag ska berätta om min London resa, den är iaf minnes värd kan jag tala om :)
Lovar att ag ska försöka skriva om det i morgon om jag får tid till det.

Inga pinnar bara timmar LONDON!!

Äntligen så är det dagen då jag ska besöka London för första gången. Ska bli hur kul som helst att få se alla sevärdigheter och det bästa av allt är att jag får träffa Tessan igen på hennes "hemma plan "pratade med henne igår och det kommer att bli så att jag får ta mig själv från flygplatsen hela vägen hem till henne, hon gav mig en ny beskrivning som jag skall följa efter.. Åh vad det pirrar i magen!! känner mig nästan lite barnslig nu men jag kan bara inte råför det :D

London here I come!


Jag vet inte

Känslor är ett dilemma tycker jag. Man tror sig veta vad det är man känner men när man väl kommer till en situation vet man inte vad det är man vill eller vad det är man känner. Meningen "jag vet inte" är en mening som jag känner alltför ofta och använder mig av. Idag råkade jag ut för det igen, och då var det verkligen så. Jag vet inte vad det är jag vill eller känner! det är det värsta jag vet. Att man inte vet, något sådant borde inte finnas, man borde veta vad det är man vill. Vissa saker vet jag vad jag vill men det är inte allför viktiga saker förutom när det blir mer seriösa saker då kommer alltid den här meningen fram ännu en gång. Jag hatar det! Någon som skulle vilja förklara det för mig varför det blir så?


Få i ordning innan Londonresan


Har varit på stan idag och gjort en massa ärenden som jag var tvungen att göra innan jag åker till London, som att gå på banken för att ta ut och sätta in pengar så att man vet hur mycket man kan röra sig med. Längtar så mycket att få åka dit, först och främst för att träffa Tessan som jag ska hälsa på sen framförallt att se London. Har aldrig varit där tidigare så det ska bli grymt spännande och kul. Tessan har skrytigt så mycket om att det har varit så bra väder där att man kan ha suttit ute i solen och ätit mjukglass i sommar kläder nästan, Bra tyckte jag och hoppades på att det skulle hålla i sig till den här helgen med, men icke då. Fick ett snabbmeddelande av henne när jag var offline att det var bäst att ta med sig ett paraply för att det var en stor sannolikhet att det ska regna :(

Så det är nog lika bra att jag packar i två väskor i alla fall. hade bara tänkt ta med mig stridspackningen för jag var tvungen att ha den med mig hem för jag hade ingen egen civilväska med som jag kunde ha alla mina civila saker i med hem. Eftersom jag ska flytta ut till Kavkas på måndag när jag kommer tillbaka så måste jag packa i det lilla jag har kvar i skåpet. Åker direkt till LG när jag kommer tillbaka på söndag så jag kan inte lämna något hemma hos Perra och Helena heller. Men datorn hade jag tänkt lämna hos dem i alla fall, för då slipper jag konka på den i London sen från LG till Kavkas. utan den hämtar jag i sådana fall någon gång under v. 14.


Hämtade ut mina berlocker till mitt armband, äntligen! säger jag bara. har väntat på dem i nästan en månad nu. Det är en fotboll och en gitarr. så resten av dagen ska jag fortsätta med packningen och kolla så att jag har allt med mig och sen kommer antagligen Johan förbi ikväll. Tror det i alla fall, vet inte riktigt om det blev något riktigt bestämt när vi pratade om det.


MP3 veckorna

Ja då är man äntligen på väg hem igen. Känns väldigt skönt efter att ha legat inne i 2 veckor nu. Båda veckorna har varit väldigt roliga och givande. Har försökt skriva i veckan om alla händelser som jag har varit med om men eftersom mitt mobila bredband inte funkar alltför bra inne på kasern och bara har strulat för mig så får jag berätta så mycket jag kan nu om denna vecka och om föra veckan.


Har lärt mig mycket mer som utredare, speciellt på förhörsbiten. Fast vi hade mycket dö tid så blev man i alla fall slut i huvudet efter att ha haft ett förhör. Man kan inte tro de för man sitter ju bara att prata kan en annan tycka men det är så mycket mer än så. Skulle gärna vilja förklara lite mer men jag kan tyvärr inte det.


Andra veckan vi hade nu hade vi bara skjutövningar sen i måndags till onsdagen. Det var hur kul som helst, och bättre blev det för att solen var framme hela tiden. Medans man satt och väntade på sin tur att genomföra satt man och glassade i solen, hade dock velat haft en mjukglass med karamellströssel på men är lite svårt att få det när man är ute i skogen. Det har blivit en hel del prat om sommar, glass och sol nu när man har varit ute i skogen hela dagar. För man känner verkligen våren nu när all snö har försvunnit och det har bara varit plusgrader ute. Hoppas på att man får samma vårkänslor nu när man kommer hem.


Sen i torsdags har vi bara haft REMI. Vilket betyder att man vårdar och inventerar all materiel som plutonen har. Är inte kul alls men man måste för att FM ska ha koll på alla saker. Det värsta med REMI är att varje gång har vi fått flyttat runt på pallar hit och dit varje gång av någon anledning. Det är något som min pluton har stört sig riktigt mycket på. Varför kan man inte bara ha det som man hade innan när man redan hade ställt inordning allt där som det skall stå men icke då. Utan man ska flytta omkring allt ännu en gång för att det ska bli mer "ordning".


Skulle ha slutat mycket senare men eftersom vi gjorde det mesta av våran REMI ganska fort så gjorde vi bara en fredagsrutin som innebär att man skall städa logementet noggrant, och idag var det extra speciellt eftersom vi nu kommer att flytta in till stan till Kavkas och bo där för resten av värnplikten. Kommer att gå högvakt nu. Så nu kommer det inte att bli så mycket gröntjänst utan bara fys, ridning och exercis.


MP 3

Trodde att denna vecka skulle bli tråkig och långdragen, men icke då. Denna vecka har varit väldigt rolig trotts att man har varit ute i 3 dagar i rad och haft en massa skjutövningar som har varit givande. Det negativa med allt är att det ibland blir för mycket väntetid så man står och fryser ute fast det är lite sol ute. På tal om solen så har man verkligen fått en massa vårkänslor för alla snö har nästan försvunnit och att det är relativt varmt i solen när den står som högst. Det jag skall göra resten av veckan innan man får åka hem är vård. Vårs av eget materiel, grupp materiel och plutons materiel. Inte alltid det roligaste men det behövs. Värsta med att vårda är att det också kan bli mycket dötid.

Fått ett jobb efter lumpen :D

Var på en arbetsintervju idag på Svensk Bevaknings Tjänst och jag fick jobbet :D

Fältmat är den bästa ibland

Jag tackar kungen på maten som bjöds idag. Fick självklart de gamla hederliga mat rätterna som man alltid får på torsdagar till lunch, ärtsoppa och pankaka. Det bästa med lunchen var ändå att när vi hade samverkat med den plutonen vi skulle jobba med idag tog det en stund innan lunchen kom och när den väl hade gjort det hade det självklart blivit fel tack vare de som har hand om maten och av de som kör ut den till oss nu när vi ligger i fält. Till en början fick vi bara två ISO matkärl med ärtsoppa som bara räckte till den hela den plutonen som vi hade samverkat med. Ändå var vi tre grupper från min pluton som samverkade med denna pluton. Befälet vi hade ringde runt och frågade vart våra pankakor hade tagit vägen och varför det var så lite så han bad oss att ställa upp på en linje och räkna in oss så fort det gick medans han stod och pratade i telefonen. Efter att han hade lagt på frågade han om det var någon som INTE skulle orka med lite ärtsoppa och pankaka med McDonalds till efter rätt.

Så min lunch idag bestod av pankaka, ärtsoppa och McDonalds. Ibland uppskattar man maten man får av försvarsmakten. Speciellt ute i fält. Inte första gången man har ätit ute då men den här gången var det vårat befäl som beställde som var det bästa och man behövde inte betala för sig själv.


Fältvecka

Bästa fält veckan vi har haft än så länge, ligger kvar inne på kasern och får sova i våra egna sängar! Kan det inte bli bättre? Nä, eller om man skulle ha fått ätit i matsalen hade det varit klockrent men vi är hur nöjda som det är ändå. Har inte kommit igång med vårat arbete än, utan det kommer vi inte att göra för en i morgon. Har haft det lite långt tråkigt, visst det är väl alltid skönt att få löka, men en hel dag? Nä. Jag hoppas på att vi kommer att få roliga case denna vecka. Förhoppningsvis så kommer jag inte att missa allt för mycket denna vecka. Har fått en tid hos läkaren i morgon på grund av näsan. Den har fortfarande inte blivit jätte bra men bättre, gick till syster igår för att kolla för säkerhet skull så att det inte hade hänt något allvarligt eftersom det har i alla fall gått 2 veckor nu.

  På fredag kommer jag också att missa en hel del, större delen av dagen rättare sagt. Ska på en jobbintervju här nere i Stockholm. Förhoppnings vis kommer jag att få den för alla andra som har sökt detta jobb har fått tjänsten, i alla fall vad jag vet.

  Kommer att ligga inne nu i 2 veckor i sträck, men nästa vecka tror jag att vi bara hade skjutvecka. Så nu är det inte så långt kvar till vecka 13. Ska då åka till London och hälsa på min barndomskompis Tessan.


Underbart

Igår träffade jag en av min underbaraste vänner jag har. Vi har inte haft en sådan bra kontakt med varandra under det senaste 1½ året som har gått. Det har berott på många saker, men för det mesta på dennes personliga skäl som jag aldrig fick veta då. Igår träffades vi över en fika och prata ut om det. Hur jag kände mig och hur denne har känt sig under denna tid. Allt som pratade om igår har gjort allt mycket lättare för mig att förstå det mesta men självfallet finns det en viss besvikelse fortfarande men det är något som jag är villig att hjälpa denne med att jobba på. Jag har alltid velat finnas för denna person men känt ett tag nu att jag inte fick, där hade jag fel. Det fick jag klart för mig igår.

En riktigt bra vän man har haft i livet kan man bara inte lägga på hyllan hur som helst, det ska krävas mer än att den andra personen inte vågar prata med en! En riktig vän kvarstår även i de jobbigaste situationerna!



Är hemma hos Johan idag. Det känns hur underbart som helst att vara "hemma" igen. Hans hem är ett av mina 3 som jag har i dagens läge, men hans är den bästa. För då kan man få vara ifred i några timmar. I vanliga fall är man uppe i andra människor 24h om dygnet 7dagar i veckan. Ibland blir det lite för mycket av de, därför är det så skönt att man kan få åka upp hit och bara vara själv. Har bestämt mig för att stanna här inatt med, skulle ha åkt hem idag men kände att gårdagskvällen inte blev helt okey så jag ville ta igen det nu ikväll istället.
  Jag är en sådan person att jag inte saknar vissa människor alltför ofta, men när jag är här hemma och pysslar på känner jag att jag saknar Johan lite. Det är nog bara för att jag trivs så bra här och kan påta på som jag aldrig gör hemma hos mamma. Det här är ett hem som jag trivs bra i, ett hem som jag väldigt gärna kan tänka mig att bo i.

Innebandy

På hemresan idag från Fridh blev jag mer och mer deprimerad, för ju närmare hem jag kom ju mer snö blev det. Det snöade även på vissa ställen vilket inte gjorde det bättre. Ville bara tillbaka ner till Stockholm igen. Det är mer vår där nere. När jag väl hade kommit hem såg jag hur mycket det hade snöat sen jag åkte förra söndagen. Vilket var väldigt mycket!



Brorsan frågade mig om jag ville spela innebandy med honom och hans kompisar ikväll för de hade för lite folk och om jag var med skulle de bli lika många på varje lag. Först visste jag inte om jag ville eller hade ork, men insåg sedan att sen jag ryckte in har jag tränat mindre än vad jag gjorde innan inryck. Efter maten hade jag fortfarande inte bestämt mig men brorsan fick till slut med mig i alla fall. När jag väl stod på planen visste jag inte hur man spelade innebandy, hur man ens använde klubban. Det var lite pinsamt eftersom jag har spelat rätt mycket inne bandy tidigare på högstadiet och en hel del med mitt gamla fotbollslag jag spelade med först. Efter ett tag när jag kom in i spelet och fatta hur man spelade blev det jätte roligt. Grabbarna tyckte att jag var ettrig jämfört med brorsan. De vågade först inte gå in i närkamp med mig först innan de insåg att jag nästan var lite värre än de, då blev de ännu roligare att spela. Personligen tycker jag att det är lite roligare om man spelar lite fult. Brosans vänner är inte så jätte små direkt. När jag kom i närkamp med en av de som dubbelt så stor som mig på både bredden och längden fick jag mig en till armbåge i ansiktet. Dock var det inte näsan jag fick armbågen den här gången, tur var väl de, för då hade jag säkert brutit den eller fått en allvarlig spricka. Misstänker redan nu att jag har en liten spricka om man nu kan få det i närbenet från fotbollen från förra måndagen när jag spelade fotboll med plutonen. Utan jag fick den strax ovanför mitt vänstra öga så nu har jag en bula där.

Förändring, bra eller dåligt?

Tänkt hur fort och mycket en människas liv kan förändras på kort tid. Både positivt och negativt, positiva är att man får ordning på sitt liv med jobb, fram tid och sånt, i det hela finns det något negativt som i allt annat tråkigt nog. Det är att man som människa inte alltid lägger märke till saker och ting, till exempel förhållandena till sina vänner och familj.
 I alla fall i min ålder, men problemet är nog inte så ovanligt bland äldre heller. Det värsta av allt detta är att man inte lägger märket till det fören det är försent och att det sedan kan bli jobbigt att försöka bygga upp allt igen.
 Läste nyss en gammal väns blogg om detta, den personen kan jag förstå till viss del. Jag personligen är jätte glad att det går bar och att det har gått så bra för denna person trotts att denne bara är jämn gammal med mig. Det är inte alla som vet vad de vill göra med sina liv medans de går i skolan och efter att man har slutat gymnasiet. Denna person och jag har råkat ut för precis det här trotts att jag har försökt hålla kontakten men känts som om jag inte får någon respons så jag har på sista tiden nästan lagt det på hyllan, inte alls långt ifrån vilket känns tråkigt att det har behövt gått så långt. Nu är det upp till denna person om det ska bli bättre eller om personen fortfarande vill ha kontakt med mig, vill denne de får personen jobba för det. Även om det kanske inte kommer att hända att vi får lika bra vänskap som vi hade tidigare men jag personligen vill inte förlora denna person som vän. Vilket som det har känts de senaste året.
 Kan kännas lite elakt att säga detta, om det är de så säg till men det är så jag känner mig. Om denne person nu känner igen sig får gärna läsa det jag skrev tidigare om vänskap. Jag säger inte det här för att vara elak eller taskig utan för att jag vill få säga det på något sätt och hoppas på att denna person även kan förstå mig och prata med mig om det. ag skrev det här för att du skall förstå att det är aldrig roligt att förlora en riktigt bra vän.

En riktigt bra vän växer inte på träd, utan såna förtjänar man!


99 PINNAR!

Skulle ha berättat igår om min spännande dag jag hade.
Den började i alla fall med att vi åkte in till centrum till Kavkas för att vara med på en cermoni som hölls bataljonschefs byte. Repeterade den 1 gång, andra gången vi genomförde den trodde vi att det redan var över men vi fick veta att det var en så kallad "skarp övning" och att vi sedan skulle göra det igen. Då var det skarpt genomförande. Inte för att det var någon skillnad på dom gångerna.
Cermonin varade i max 20min vilket kändes väldigt bra. Slippa få stå i givakt och lystringsställ hela tiden. Efter cermonin vid 10-tiden åkte vi tillbaka till LG.
Skulle få äta i matsalen men blev inte så utan det blev den populära ISO-maten, Kalops med "potatis".
Efter lunch hände dagens stora händelse. Bada isvak. Vilket jag inte var så förtjust i, hade gått och oroat mig ända sen jag fick reda på att vi skulle bada isvak, som var för ca 1 och en halvmånad sen minst. Då är man ganska orolig fr vad som kan hända med en när man står där vid kanten. Så jag hade det lite jobbigt innan jag hoppade i, men hoppade i gjorde jag. Det är jag väldigt stolt över mig själv att jag lyckades övervinna den känslan man hade. Hur kallt det var i vattnet kommer jag inte ihåg, tänkte inte på det. Inte fören jag hade klivit upp och skulle ta av mig alla blöta kläder som jag började känna hur kallt det var. Efter isvaken fick vi HVO, de var runt 3 tiden.




Då åker man självklart till Alexandras och äter pizza och tar sig en öl, vilket slutade med mer än en öl. Inte firade man bara att man klarade av att övervinna sin räddsla för att bada isvak utan även att det var 100 PM.
Idag är det bara tvåsiffrigt innan muck, känns jävligt skönt men tråkigt smatidigt, för man kommer att sakna alla.

Biltur i Stockholm

Igår efter att jag hade haft utbildning på R180 och annat tråkigt följde jag med Fridh in till stor staden för att hon skulle hämta sin brors bil som hon ska köra hem i veckan. Han skulle flyga upp till Arvidsjaur för att jobba. Vi skulle ha slutat ganska sent egentligen men fick sluta ca 2 timmar tidigare. Det var väldigt skönt, för då visste man att man inte behövde stressa sig för att ta sig in till stan och tillbaka igen. Trodde vi ja. Efter att vi möte upp Fridhs bror på ett vandrarhem går vi in på hans kompisars rum och snackar lite med hans polare innan vi åker därifrån. Innan åker tillbaka till LG ska vi skjutsa Fridhs bror till hans kompis som han bor tillfälligt hos, för att han ska göra sig i ordning för utgång. Lämnar sedan av honom hos han kompisar på vandrarhemmet.

Det är nu det roliga kommer. Fridh säger att hon inte vet exakt hur man kommer ut ifrån stan ut på E18. Så vi chansade lite på hur man skulle kunna komma dit, vilket vi inte skulle ha gjort riktigt. Det slutade med att efter några kilometer eller en mil märker vi att vi åker åt helt fel håll, söderut istället för norrut. Vi hade nästan hunnit ut ur Stockholm innan vi hittade en lämplig avfart så man kunde köra tillbaka mot centrum. Efter att vi hade svängt av på en avfart från E4 stannar vi till på McDonalds för att käka lite. Hade varit hungriga redan innan vi ens åkte iväg från LG nästan. Efter att vi hade varit på McDonalds hittade skyltar som det stod "Centrum" på. Det var bara att följa efter dem och till slut hittade vi till rätt väg och kunde hitta tillbaka. Kom tillbaka till LG kl.00.00 vilket var rätt sent, vi hade nog varit ute och snurrat på i Stockholm i minst 1h innan vi hittade rätt väg.


Tankar om vad vänskap och en vän betyder

Vänskap är något man skall vara rädd om
Vänskap är dyrbart
Vänskap går inte att köpas
Vänskap är något man förtjänar

Vänner har man alltid tid med i ur och skur
Vänner är personer som man bryr sig om
Vänner bryr sig alltid om dig
Vänner får en att må bra

En vän är någon som man kan lita på
En vän är någon som alltid ställer upp i alla lägen
En vän ska man kunna vända sig till när man mår som dåligast
En vän delar man sina hemligheter och minnen med

Vänskap är viktigt för varje människa, ingen person mår bra utan att ha en riktig vän.
Ensam är inte stark

RSS 2.0