Tisdag 090825

Skrev jag ett in lägg tidigare om vad som hade hänt  på söndagen och måndagen. Denna dag tillbringade jag med att umgås med Lina och barnen.
Började med att möta upp mamma efter att hon hade jobbat för att gå på butik klöver och köpa Gluco samin åt Rocky. Hade tänkt gå direkt till Lina efter att vi hade varit på Butik Klöver. Vilket Lina tyckte tog alldeles för lång tid så hon kom och hämtade upp mig strax efter att jag och mamma var klar. Åkte vi och hämtade Adam och Robin på dagis. Var länge sen man träffade dem. Robin blev blyg för mig som alltid men inte Adam. Han pratade på som vanligt och kände igen mig direkt, fick till och med en kram av han. De har blivit så stora nu! Speciellt lilla Robin, han är 2år nu och är nästan lika lång som Adam som blir 4 nu i januari.
när vi kom hem gjorde vi i ordning mellan mål till pojkarna sen fick jag även träffa lilla Kim, han om någon har vuxit jätte mycket! Han blir snart 1år. Han är också ett december barn som jag och Lina men inte samma datum som oss, den 14:e.
Efter att vi hade sett till att pojkarna fått sitt mellan mål åkte jag och Lina i väg för att äta lunch själv som vi inte har gjort på jätte länge. Åt uppe på Torino. Han som äger det stället (kommer ej i håg namnet) har tidigare jobbat på matverkstan i Härnösand så man visste att man skulle få en bra mat eftersom man var stammis på matverkstan tidigare när man jobbade på djuraffären.
Efter en god lunch och ha tittat på färg som Lina skulle ha åkte vi hem till henne igen för att spela lite mario cart och resort på Wiii. Kul var det och man spelade skiten ur Lina :D
Kanske för att jag spelade det en del och "råkade" spela bort lite poäng åt en viss person, nämner inga namn :D
Efter en timmes spelade eller mer med både Lina och Adam som var väldigt duktig för sin ålder gick vi ut sista stunden innan jag skulle gå hem för att äta middag.


Kvällen fick man besök av Johan. Trevligt att träffa han igen efter allt som har varit. Var inte bara jag som tyckte att det var roligt att träffa honom utan även mamma. Och självklart ville ju mamma veta om han ville ha lite mat som hade blivit över och han tackade inte nej. Så det blev några timmar vid köksbordet med massa prat, lite mat och fika. Efter det en promenad med Rocky och prat om gamla minnen och sånt.
Fick även ett nr och ett namn på en person som har Ebba nu av Johan, vilket jag tackar honom för väldigt mycket. Har inte vågat ringa än och vet inte riktigt om jag gör de heller. Men det kommer tiden att visa i såna fall.


Home Sweet Home

Ja då var man tillbaka till hederliga Härnösand igen. Så skönt!
Kom hit i söndags eftermiddag runt kl15. Och under resans gång fick jag höre en jätta bra nyhet av mamma, att Emma hade åkt in på BB samma morgon för vattnet hade gått men inte fött än. så man var på helspänn hela tiden och väntade på att Sören (Emmas pappa) skulle höra av sig under dagen för att meddela när lilla Hugo kom till världen. Under all denna väntan spelade jag 500 tillsammans med Jerry och hans tjej, Hanna. Hon har jag aldrig träffat tidigare så det var riktit trevligt att äntligen ha fått träffat henne tillslut.
På kvällen fick jag bara så lust att gå en promenad i stan för att få se den och dra in så mycket friskluft man kan få här hemma. Det var så mysigt och man kände sig verkligen hemma när jag gick. Jag vet att jag kommer att komma tillbaka till Härnösand, men när vet jag inte. Den dagen då mna kan få jobb här antagligen.
När jag kom hem berättade mamma att kl.21 kom lilla Hugo till världen, då var allt över. Vi fick inte veta någon vikt eller längd på den lille för det visste inte ens Sören vid det tillfället. Allt sånt fick jag veta igår när jag ringde och pratade med Emma.

Igår träffade jag Sandra efter att inte ha setts på flera månader. Gick på stan och tog en fika för att snacka skit, gick på alla affärer som man kan gå på kändes det som. hon skulle köpa en pressent till Emma och lika så jag. Kan inte säga vad det är eftersom jag vet inte om Emma kommer att läsa min blogg innan hon får pressenterna.
Så det blev mycket prat om att skaffa barn och lite om framtiden mest igår. Även lite annat smått och gott som vi inte har pratat med varandra om eller skrivit om på bloggen. vilket var riktigt trevligt. Hoppas på att vi kommer att hinna gå till Emma tillsammans på fredag innan jag ska iväg, igen!


















Hittade även några bilder på min tjej Ebba, här om dagen som jag känner att jag vill dela med mig :)

En lugn och trevlig helg

Hej.
Har varit lite dålig på att skriva i veckan känner jag, men det kan bero på att jag inte har orkat.
Har haft feber och skit i veckan så de tre sista arbetsnätterna jag hade jobbade jag inte för jag låg hemma i feber. Tråkigt men sant. Men nu är jag mycket piggare och har sprungit runt på stan i två dagar med Ali.
Igår gick vi till Scandic för att hämta mina arbetskläder för att kunna lämna in kavajen och byxorna på kemtvätt. Efter att vi hade varit på kemtvätten och lämnat våra kavajer och byxor gick vi en runda på stan innan det blev bio. Det jag skulle köpa var en egen handväska (ja, tro det eller ej. Men har kommit på mig själv att det är väldigt behändigt med en sådan.) Tyvärr hade den inte kommit in än utan skulle komma till vecka så jag fick reservera en så länge, men däremot hittade jag en klocka ganska fort. Behövde en ny efter att jag har tappat bort min gamla sen Åre, hittade sedan 3 par nya skor som jag tröstade mig med istället för väskan. Hade tänkt lägga upp bilder på dem men hittar självklart inte sladden till datorn. Efter att jag hade spenderat en massa pengar på saker gick vi och tog ut biobiljetterna till Harry Potter filmen. Har inte hunnit sett den fören nu. Innan filmen började gick vi till Kungshallen och käka. Det är som ett stort centrum med bara en massa olika restauranger. Vi valde att gå på Tex mex och äta hamburgare. Jag tog en vanlig Classic med ost på tillsammans med en öl. Efter den goda maten blev det Harry Potter, blev lite besviken på filmen faktisk, speciellt att de har glömt att ta med Dumbledors begravning som beskrivs så fint i boken.
 Efter bion åkte vi hem till mig och gjorde inte allt för mycket, började titta på en ny film som jag somnade till efter ca 10 min. Vart så himla trött efter bion.

Denna dag har sett ut att vi först och främst möte upp Johannas kusin och hennes kompis som ska bo hos oss i natt för de skulle gå på en konsert. Eftersom Johanna inte är hemma finns det bara en nyckel hem till oss, som är min. Lämnade över nyckel till dem på centralen och förklarade vägen hem så att de hittade, vilket de gjorde galant. Efter överlämnandet gick jag och Ali på Gamla stan för en fika, blev även en sväng in på en och annan affär men köpte inget fören vi kom till Drottninggatan.
Köpte två filmer och ett överrasknings paket med 4 CD-skivor i. Kostade bara 30:- så varför inte tyckte jag. När jag öppnade paketet kände jag bara igen en skiva, Melodifestivalen 2001. De andra tre kände jag inte ens igen namnen på: Torrpederna Innan himlen faller
Robert Lamm Life is good in my neighborhood
Stephen Simmons Something is between.

Filmerna är:
STOP-LOSS
mannen utan öde

Hade även tänkt lägga ut bilder på dessa men det går ju icke.
Så resten av dagen består av filmer och bara mys hemma. Skall ta det lugnt eftersom man åker hem till Härnösand ï morgon bitti. Gud så skönt det ska bli! Saknar verkligen folket där hemma!

Det bästa minnet

satt nyss och tittade på sjunde himlen på kanal 5 när jag satt och åt frukost. Avsnittet handlade om att föräldrarna i familjen fick vara med och spela i ett rock band som pappan tydligen hade varit med och spelat i tidigare. Slutet av avsnitten fick man se de spela. Kunde inte låta bli att komma ihåg pappa då.
När han spelade, men det bästa minnet av allt var ändå när pappa och hans chef ägde dansgolvet på Hamnkrogen. Oavsett hur mycket folk det var på det lilla dansgolvet var det pappa och hon som ägde hela stället.
Man såg hur han njöt av musiken, bara följde med och bara var. Struntade i alla andra. Han bara följde musiken och levde sig in i den.
Det är en av mina bästa minnen med honom. Att få se han njuta och må som bäst över något som han älskade mest i livet förutom familjen.

Morgon dagen

Så sista natten innan jag går på mina natt pass igen och kommer att jobba 9 nattpass i rad. Jag klagar inte, utan tycker att det är väldigt roligt. Trivs bra med mitt jobb. Är fortfarande nervös över att börja i morgon, fast det är nog inget ovanligt när man är ny på jobbet. Värsta som kan hända är väl att hela hotellet brinner ner. Allt annat fel som kan gå går alltid att rätta till som tur är. Gjorde ju det sist och det var inte alls så farligt fel som hade blivit då.
Men ser verkligen framemot morgon dagen. Ska försöka sova till senast kl.13.30 sen ska jag laga mat så att det finns matlåder åt oss i veckan, sen därefter ska jag hem till Helena och äta kräftor, första gången på flera år och för i år. Ska bli spännande, får se om man kommer ihåg hur man skalade en kräfta nu bara.



En vanlig dag

Vad har man hittat på idag då?
Ja, har börjat klättra på väggarna här hemma så jag bestämde mig för att gå ut och springa samma runda som jag har gjort tidigare. Var hur skönt som helst, känns nästan som om jag har kommit igång med träningen någorlunda nu i alla fall. Vilket känns skönt.
Efter att jag hade varit ute och sprungit tittade jag lite på TV sen begav jag mig iväg hem till Helena, Johan och Zizzi. Är så kul att få följa med på promenaderna med Helena och Zizzi. Då inser man hur mycket man saknar att få jobba med en hund. Är nästan 100% säker på att jag kommer att skaffa mig en ny liten amstaff beronde på hur jag kommer att jobba som och om jag kommer att ha ett jobb överhuvudtaget.
Stannade kvar där på middag, blev renskav och makaroner med en lättöl, var hur gott som helst och till efterrätt blev det Amarhula.
Begav mig av hemåt sen för att prata lite med Johanna om den eventuella resan som vi skulle göra. Ville bara ha bekräftellse på att hon och Anton ville följa med, nu gäller det bara att hitta några/någon annan som vill följa med. Vill ju inte direkt vara den som är ensam singel med ett par. Så nu är det bestämt att vi ska åka i dec strax före nyår vart och vilket datum är ej bestämt. Utan det tar vi då.

Gott med tårta

Vad hände igår då? Inte mer än vad jag skrev kan jag tala om. Lagade mat, blev spaghetti och köttfärssås. Inte alls kul att laga mat till en person men samtidigt är det kul för då har man något att göra. På kvällen blev det att se på en film som gick på 5an, en schwarzwaldtårta och äppeljuice :)
Blev bara hur sugen som helst och bestämde mig för att åka iväg och köpa mig en, resten som är kvar är över till Johanna och Anton.



Är så gott!
Men inget kan ju slå en äkta schwarzwaldstårta ;)

Det enda jag vill nu!

Hemskt att man sitter inne egentligen när det är sånt fint väder ute, men samtidigt undrar jag vad jag skall göra ute? Har pysslat lite i lägenheten, diskat och så, funderar på vad man skall laga för mat nu när man är själv, läst lite på balkongen i solen och bara tagit det hur lugnt som helst.
Nu har jag tittat runt lite på olika ställen som jag skulle kunna tänka mig att resa till på en sista minuten resa i dec eller i november redan. Frågade Johanna och Anton om de hade lust att vilja följa med om alla kan vara lediga, behöver inte vara för en hel vecka men bara under nyår i alla fall. Jag vet att det oftast brukar vara fullbokat på de flesta ställerna. Men kolla kan man alltid göra. Vad jag känner nu så vet jag inte om de är så intresserad egentligen av att vilja följa med. Så antingen åker jag med någon annan i nov eller i dec till nyår eller får jag väl i värsta fall åka själv. (fast det vet jag att jag aldrig kommer att göra)
Är så grymt sugen på att åka nu, bara att få vara, göra vad man vill, äta en annan mat än den hederliga svenska maten. Inte för att det är något fel på den men bara känslan av att vara i en annan kultur. Att få sig förståd på ett annat språk eller med hjälp av kroppspråk. Känner att jag bara vill fly landet helt enkelt!

Någon som känner samma sak som jag? hör av dig sån kan vi kanske åka tillsammans ;)

Rädd jag blev!

Gud vad rädd och förbannad jag blev när jag läste papprena som jag fick ifrån skatteverket idag!
Det första jag såg var att det var en anmälan och jag förstod ingenting. Jag trodde att det var en anmälan om att jag inte hade skickat in några papper om min adressändring eller att allt hade blivit fel och att jag skulle få böta en massa saker men så var dock inte fallet som tur var. Ringde upp och frågade vad som gällde och varför de hade skickat en anmälan till mig. Det var för i papprena jag hade skickat in hade jag skrivit att jag flyttade in den 1/7 och skickat in efter inflyttningsdatum. Så det de ville ha sagt med sina papper var bara att de kunde inte sätta det datumet som min nya adress eftersom de fick pappren efter den tiden så det blev inte fastställt fören den 13/7.
Så farligare än så var de inte :)

Nä nu tänkta jag få sova i någon timme till tror jag, känner mig fortfarande väldigt trött.

Första passet själv

Då har man kommit hem efter första arbetspasset som jag har jobbat efter att ha gått som lärling i 1 vecka. Kunde ha gått bättre men så illa var det inte. Hade ganska tur ändå att det var rätt lugnt. Det som strulade till sig gick lätt att ordna på morgonen när man fick lite hjälp.
Ska man fundera på att gå och lägga sig en stund kanske så att man orkar med denna dag med?
God natt på er!

En tidig morgon

Blev en tidig morgon för mig idag.
Vaknade strax för kl 05 i morse halvt sömning, när jag skulle somna om gick det inte. Inte fören vid kl 0730.
Innan dess han jga göra lite saker som, ringde och pratade lite med mamma, kolla runt på internet och gick ut och sprang en runda. Hade inget annat för mig så varför inte ta en liten joggingtur så här på morgonkvisten när det är sånt fint väder? Beeper fick också följa med. Istället för att han skulle väcka sin matte och husse 1 och en halv timme tidigare än vad de skulle tyckte jag att han kunde få följa med.

Så nu sitter och och äter frukost efter att ha fått massage av Johanna. Är så fruktansvärt stel i ryggen och har haft ont i vaderna ett tag nu. Men det ska inte hindra mig ifrån att träffa Helena,Zizzi och Johan en stund i Tyresö sen träffa Milla,kusinerna och Millas mamma på stan lite senare idag tänkte jag.
Har lite ärenden som jag måste göra i Tyresö först innan jag kan åka in till stan.
Efter att jag har varit på stan ser min dag ut att sova så mycket som möjligt innan jag går på mitt första nattpass där jag ska jobba helt själv. Är något nervös! Men det skall nog gå bra. Kommer inte att krascha något system hoppas jag.

Hatar det

Jag hatar när man har för mycket tid till att tänka på en massa olika saker. Värsta av allt är att man har kommit in i vissa tankebaner som får en att minnas härliga tider och hur annorlunda man var förut gemfört med nu. Att man inser nu hur elak man har varit och behandlat vissa. Men sånt upptäcker jag alltid försent. Jag har försökt reparerat visa sker flera gånger men det är någonting som har varit i vägen. Jag vet inte vad.
Bara av att jag tänker på vilken tur jag hade egentligen, hur bra jag hade det. Varför kunde jag inte se det då? Varför kunde jag bara inte acceptera allt som det var och inte vilja ha mer? och framför allt varför förändrades jag?
Jag hade allt, men sumpade det flera gånger om.

Så jag säger det till dig. Innan du vill göra dig av med något värdefullt tänk en extra gång om det är värt det? Är det verkligen så du känner? Och att det inte bara är för stunden. För sen när du väl har gjort dig av med det är det inte alltid det kommer tillbaka. Har du haft den turen tidigare ska du inte räkna med att det sker igen.

När jag har tänkt och funderat över allt det här. Levt tillbaka i minnena, lukterna och känslorna så inser jag nu vilken hemsk person jag har varit, hur hemsk jag har behandlat vissa. Erkänner att alla minnen som jag har. Har jag egentligen inte förtjänat, bara haft turen att få ha. Sen att man är så korkad att kasta bort allt ännu en gång då får man verkligen skylla sig själv och förhoppnings vis tänker man till lite extra nästa gång innan man gör något riktigt dumt.

Vila

Helt slut!
Ska inte klaga men måste erkänna att jag inte är van at jobba så här. 5 nätter i rad sen behöva vända tillbaka dygnet för att orka jobba en dag och en kväll för att sedan jobba en natt igen. Så ag ringde min AL och frågade om det var okey att jag fick gå hem tidigare för jag kände mig helt slut och ville ha minst en dag vila innan jag klev på natt igen för att orka vända tillbaka. Så nu är man hemma igen och bara ta det lugnt.

Vända tillbaka

Nu är sista nattpasset avklarat. Har jobbat 5nätter nu och ska försöka vända på dygnet idag så att jag orkar jobba dag i morgon. Sen efter det är det dags att vända tillbaka för att kunna jobba natt på torsdag igen. Sen är jag ledig i 6dagar innan jag går på långa passet, 9 nätter. Det är i och för sig roligt att jobba för hade jag inte gjort det hade jag antagligen klättrat på väggarna här hemma och inte vetat vart jag skulle ta vägen.
Trivs i alla fall väldigt bra på mitt nya objekt som jag är och jobbar på nu. Ibland är det jätte lugna stunder men för det mesta har jag något att göra och tänka på hela tiden. Vilket vär bra. Det gör att timmarna går fortare och man är inte lika trött på morgonen som man är när man jobbar på EU-möterna.

Så vad skall man hitta på idag??
Hålla sig vaken så länge som möjligt är den största uppgiften idag. Då är bara frågan hur?  
- Åka hem till Helena och lämna hennes mobil?
- Ut och springa?
- Plocka och städa i lägenheten?
- Titta på någon film?
- Åka in till stan?
Det finns ju lite att välja på, finns fler val men orkar inte skriva upp dem.
Får se vad jag hittar på, om inte annat kommer jag säkert att skriva om det idag eller i morgon.

RSS 2.0